Omgång 15: "Struthatten har åkt på"

Förra veckan lyckades jag med konststycket att inte pricka in ett enda rätt tecken. Min efterträdare, vem det än må vara, var är du? Struthatten har därmed åkt på när jag gör ett nytt försök att hitta rätt i en serie man aldrig blir riktigt klok på, division 2 Södra Götaland.

Lördag 21/8

15:00 Bunkeflo IF – Malmö Anadolu BI X
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Malmöderby, och då brukar tabelljumbon MABI vakna till liv. Klubbens andra tränarbyte den här säsongen gav ingen omedelbar effekt och nu börjar tiden bli dyrbar för MABI om inte vistelsen i division 2 ska inskränka sig till en enda säsong. Bunkeflo är för närvarande bästa Malmölag i serien, men får nöja sig med en poäng hemma på Brovallen mot ett desperat MABI.

15:00 Höllvikens GIF – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: Höllviken reste sig storstilat efter 2-4-smällen hemma mot IFK Malmö och tog tre viktiga poäng borta mot Högaborg. Nu är visserligen nyförvärvet Kaj Andersson avstängd, men det kvittar. Det blir en ny trea hemma mot ett Karlskrona som förmodligen brände en del krut i Blekingederbyt mot Mjällby förra helgen.

15:00 IFK Hässleholm – Högaborgs BK 2
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Bollen rullar Hässleholms väg för tillfället. Bevis på detta gavs när laget tvålade till IFK Malmö för andra gången den här säsongen. Men som sagt, ett lag kommer alltid närmare en förlust. Och nu är det dags. Jonas Wirmolas adepter i Högaborg är i ett akut poängbehov och laget är bara marginellt, om ens det, sämre än Hässleholm. Det får bli en tvåa, en något chansartad sådan dock.

Söndag 22/8

14:00 Ängelholms FF – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 1.50 X: 3.45 2: 3.45

Kommentar: Laholms sista möjlighet att haka på toppstriden och därmed rädda lite av spänningen i serien, vad täten beträffar. Men ÄFF har det rätta flytet för tillfället och får i kraft av hemmaplan gälla som favorit i en match som har en klar derbystämpel över sig.

17:00 IFK Malmö – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: Ett synnerligen viktigt möte för bottenstriden. IFK, som är ett klart varannandagslag, vann mötet på Klostergården i våras med 1-0 efter mål av den till Stockholm nyss flyktade Jonas Åkesson. Matchen fick IFK avsluta med blott tio spelare sedan Christian Andersson blivit utvisad. Den här gången tar IFK en ny knapp seger. Men se upp för LBK, laget har ännu inte förlorat sedan serien vände för tre veckor sedan.

17:00 Mjällby AIF – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Samma sak här som i mötet mellan ÄFF och Laholm. KFF sista chans att utmana toppduon ÄFF och Mjällby. Laget når dock inte ända fram och får nöja sig med en poäng mot ett Mjällby som i nuläget verkar vara snäppet sämre än ÄFF. En serietabell ljuger som bekant aldrig.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).