Bara oavgjort för IFK Malmö

För andra gången under försäsongen tappade IFK Malmö mot tippade division 2-topplaget IFK Trelleborg då lördagens match i Baltiska Hallen slutade 28-28. Detta trots ledning med 16-13 i halvtid och ett sexmålsförsprång i den andra halvleken.

Frånsett en period i matchen då vi gick från likaläge i slutet av den första halvleken till ledning 19-13 och som också blev 21-15, så var det en ganska sömnig match ifrån vår sida, och vi skall naturligtvis aldrig tillåta trelleborgarna att komma in i matchen igen.

Där skall vi stänga matchen och hålla undan till vinst på någonting mellan 5-10 bollar, där jag tycker att skillnaden skall ligga. Nu hemfaller vi istället och vår gamla försyndelse, från Anders Hellbergs tid som tränare gjorde sig påmind.

Vi faller lätt tillbaka och är inte tillräckligt koncentrerade när vi kommer upp i klara ledningar mot sämre lag. Detta, och endast detta, är det enda som egentligen oroar undertecknad inför säsongen.

Det gäller att vi ser till och håller i matcherna nu när det snart börjar räknas poäng. Vi får inte bjuda in våra motståndare i matchen som vi gjorde mot Trelleborg. Det är svårt att komma upp på rätt nivå igen när man släppt på inställning och koncentration.

Kul för en gul var att se Bastian Anderssons – efter en lite sömning inledning – skytte, han gjorde i princip mål när han ville. Detsamma kan sägas gälla för Milos Milosevic som mer och mer hittar in i det svenska spelet.

En träningsmatch kvar nu sedan stundar allvaret.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IFK TRELLEBORG
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-13
Scorefull: 28-28
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: Per-Ola Björk, Malmö, Kennet Lunderqvist, Malmö
Goal: –
Homewarning: Milos Milosevic 2, Andreas Agerborn, Rickard Roos, Sebastian Geissler
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Marius Vargalui
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Milos Milosevic
Sebastian Geissler
Jonas Johnsson
Hometeam Sub: Bastian Andersson 7
Milos Milosevic 7
Marius Vargalui 4
Andreas Agerborn 3
Daniel Hedlund 3 (1)
Daniel Thysell
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Sebastian Geissler
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –