Slarv kostade IFK Malmö segern

IFK Malmö fick nöja sig med tre raka segrar i Supertvåan. Laholms FK satte käppar i hjulet genom att sno åt sig den ena poängen inför endast 402 åskådare i söndagens match på Malmö IP.

Hela första halvlek trodde ingen på något annat än en klar seger för IFK Malmö. Med ett klokt och varierat passningsspel presterade "di gule" en mycket fin fotboll. Laholm gjorde så gott man kunde, men var tvåa på de flesta bollarna.

– Det var nog vår bästa halvlek på hela året. Men en fotbollsmatch har två halvlekar. Det duger inte att slappna av. Därför tappade vi två poäng i denna match, sade IFK-tränaren Anders Grimberg till ifkmalmo.com efter 1-1 mot Laholm.

"Gulingarna" hade runt åtta målchanser bara före vilan. Anfallsspelet flöt på bra utan att klaffa i avsluten. Därför var det efterlängtat när Magnus Eriksson efter 39 minuter nickade i mål i duell med LFK-målvakten Joakim Wulff.

Wulff var ensam den som räddade Laholm från ett stort nederlag. IFK Malmö kunde mycket väl ha haft ledningen med en fyra, fem bollar, som nu stannade vid endast en. Det var närmast ett under att det inte blev fler mål.

– Jag är inte alls nöjd med vårt anfallsspel. Vi skulle ha förvaltat våra chanser betydligt bättre. Dessutom var det en del tekniska detaljer som inte fungerade som de skulle, påpekade Anders Grimberg.

Laholm fick en drömstart på andra halvlek. Redan efter en dryg minut kunde Calle Genberg kvittera sedan IFK-målvakten Mattias Filipanics släppt retur. Ett mål som skulle visa sig bli det enda i halvleken.

Som om det inte var nog för IFK Malmö med den bortslarvade segern. Domaren Johan Fröjelin, viftade ivrigt med korten. Jörgen Svensson fick rött, medan såväl Marcus Nilsson, Martin Abrahamsson som Niclas Öberg blev varnade.

– Samtliga utom Marcus Nilsson är avstängda nästa match. Det är tråkigt att domaren ska få förstöra på det viset. Utvisningen var helt felaktig, liksom några av varningarna, konstaterade IFK-tränaren.

Det blir till att stuva om rejält i laget till derbyt mot MABI. Jörgen Svensson och Martin Abrahamsson har inte missat en enda seriematch. Och skyttekungen Niclas Öberg har spelat femton.

Kanske tas den ena mittbacksplatsen av 19-årige Valon Muslijaj. Med fem minuter kvar av ordinarie tid kom Muslijaj in för första gången i division 2. En debut som lovade mycket. Med en resolut nick var han också nära att avgöra matchen.

– Vi får se, men med största sannolikhet blir det ytterligare någon ungdom som får kliva in i startelvan. Det finns inte så mycket att välja på, men det ska nog bli bra, trodde Anders Grimberg.

Försvaret var betydligt bättre än mot Kristianstad. Jonas Danielsson var en gigant och sög upp de flesta bollarna tillsammans med Jörgen Svensson. Ali Jasims första halvlek var superb med en del imponerande kantraider och brytningar.

Zoran Jovanovic var inte lika bra som senast. Men även mot Laholm blixtrade han till emellanåt. Han fick ett liknande läge som mot Kristianstad, men blev denna gång korrekt avblåst för offside.

– Vi skapade inte lika mycket i andra. Och så fungerade inte passningsspelet på samma sätt. Men trots allt fanns det en hel del positivt att ta med sig från den här matchen. Inte minst första halvlek, analyserade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: LAHOLMS FK
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 402
Referee: Johan Fröjelin, Sollebrunn, Per Gunterberg, Nossebro, Patrik Magnetorp, Södra Sandby
Goal: 1-0 (39) Magnus Eriksson, 1-1 (47) Calle Genberg
Homewarning: Marcus Nilsson, Martin Abrahamsson, Niclas Öberg
Home sent of: Jörgen Svensson
Homempv: Jonas Danielsson
Awaympv: Joakim Wulff
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Valon Muslijaj (Magnus Eriksson 85)
Pontus Andersson (Zoran Jovanovic 90+3)
Blerim Mullici
Migjen Shaqiri
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Wulff

Kristian Åkesson
Peter Andersson
Miki Matic
Andreas Thedeby

Jonatan Jacobsson
Kalle Lindgren
Daniel Wiberg
Besart Mazreku

Calle Genberg
Mats Gustavsson
Awayteam Sub: Petter Gustafsson (Besart Mazreku 76)
Johan Bergman (Jonatan Jacobsson 85)
Jon Stibe (Peter Andersson 90)
Ulf Wernersson
Markus Johansson (målvakt)