J-laget tappade i DM-kvartsfinalen

Så nära, men ändå så långt borta. IFK Malmö hade 2-0 och såg ut att kunna vara på väg mot något stort i DM-kvartsfinalen mot Helsingborgs IF. Men så många gånger förr tappade laget och fick se sig besegrade med 2-3.

"Di gule" var på hugget från start. Drygt tio minuter hade gått när Blerim Mullici för första gången satte HIF-försvaret på prov. Mullici kom fri, men var inte skärpt i avslutet och sköt utanför. Några minuter senare var det Paul Havns tur.

Det skulle dröja drygt tjugo minuter innan Migjen Shaqiri kunde göra 1-0. När sedan Paul Havn iskallt chippade in 2-0 minuterna före halvtidsvilan var det många som trodde på en överraskande IFK-seger.

Men Helsingborg, med två stolpskott i första halvlek, gav inte slaget förlorat. Drygt två minuter in på den andra halvleken kom nämligen reduceringen på straff. Och efter lite mer än en timmes spel var det även kvitterat.

Helsingborg fortsatte att pressa, medan IFK chansade på kontringar. Matchen såg ut att gå till förlängning när HIF fick en hörna på stopptid. Kalabalik framför IFK-målet och nederlaget var ett faktum.

Det var faktiskt inte bara en DM-match, utan även lagens sista match i Juniorallsvenskan Södra Götaland. En serie som HIF kommer att vinna, medan IFK Malmö med största sannolikhet slutar på åttonde plats.

IFK Malmö – Helsingborgs IF 2-3 (2-0)

Arena: Malmö IP
Domare: Jörgen Berggren, Malmö
Mål: 1-0 (21) Migjen Shaqiri, 2-0 (44) Paul Havn
Varningar: Darjan Maletic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Abdul Semwanga-Nyende

Darjan Maletic
Juan-José Cruz Jarlhov
Lirim Sali
Hajriz Maloki

Nana Piesie
Tobias Kristensson
Migjen Shaqiri
Haris Xhemajli
Blerim Mullici

Paul Havn

Avbytare

Armend Kryeziu
Jeton Krasniqi
Tawfiq Shams
Ymridin Gashi
Nezir Mehmeti (målvakt)