Två rätt förra veckan. Ett steg i rätt riktning, hur ynkligt det än kan låta. Men någon gång måste vi få en fullträff här i vår "gula" tipsspalt, även om det har visat sig att det nästan är lika svårt att tippa sex rätt i tvåan som drygt dubbla antalet på Stryktipset.

Den här veckan innehåller kupongen många intressanta möten för både topp och bottenstrid. Inte minst då Malmöderbyt mellan MABI och IFK. "Di gule" lär med stor sannolikhet ha räddat sitt kontrakt, medan MABI kämpar kopiöst för att rädda livhanken.

MABI är mer eller mindre piskat att vinna derbyt. Om inte, ja då kan förmodligen laget från Rosengård redan nu så smått börja packa "division 3-trunken".

Lördag 25/9

15:00 Bunkeflo IF – IFK Hässleholm X
Svenska Spel: 1: 2.60 X: 3.10 2: 1.85

Kommentar: Två lag som vann senast. Göingarna har plötsligt seglat upp som en allvarlig utmanare till Mjällby och Ängelholm. Men mot Bunkeflo lär vår kamratkollega från Hässleholm få det tufft. Våra gulklädda grannar visade nämligen prov på en synnerligen god form när Höllviken krossades med 4-1 i förra veckan. Det lutar åt delad pott.

15:00 Laholms FK – Högaborgs BK 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: En chanstvåa. Men här slår motivation klass. För Högaborg är alla kamper i slutomgångarna "måstematcher". Och jag tror Helsingborgslaget har goda chanser att lyckas mot ett Laholm som i stort sett inte har mer än äran att spela för.

15:00 Lunds BK – Mjällby AIF X
Svenska Spel: 1: 3.10 X: 3.35 2: 1.60

Kommentar: Mjällby leder visserligen serien. Å andra sidan är Lunds BK obesegrat i höst. Och lär så förbli även den här gången. Mjällby har pressen på sig, det kommer ett formstarkt LBK att utnyttja.

16:00 Malmö Anadolu BI – IFK Malmö X
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: IFK har inte mindre än tre tunga avstängningar. Men dessa ersätts av hungriga juniorer. "Di gule" vill rätt gärna inte torska två gånger den här säsongen mot bottenkrigande MABI.

Söndag 26/9

16:00 Kristianstads FF – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: Klockorna börja klämta för Kristianstad, ett tippat topplag som är indraget i bottenstriden. En trea är ett måste mot gästande Karlskrona. Blir det inte det kan den här säsongen sluta riktigt illa för ett KFF som varit en stor besvikelse.

16:00 Ängelholms FF – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Höllviken gör visserligen sina bästa matcher på främmande mark. Men ÄFF viker sig inte två matcher i rad och tar sista (?) chansen att haka på tåget i toppstriden.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).