IFK Malmö är inte längre stadens näst bästa fotbollsklubb. Efter att ha förlorat även säsongens fjärde derby med 2-3 är det nu Bunkeflo IF som kan titulera sig bäst i Malmö efter MFF.

Det är första gången sedan tidigt 90-tal som "di gule" inte är stadens andraklubb. Åtminstone om man ska se rent tabellmässigt på saken. För tittar man historiskt är klubben fortfarande överlägsen när det gäller den positionen.

– Vi borde inte ha förlorat, 3-3 hade varit betydligt mer talande i denna match, som höll hög division 2-klass. Men nu gjorde vi det och får acceptera faktum, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Visst var det så, men Bunkeflo vann framförallt på att man var hetare i första halvlek. Innan IFK Malmö hade vaknat till liv hade Bunkeflo både tre och fyra farliga chanser att ta ledningen. Och hade det inte varit för räddande änglar på mållinjen så…

18-årige Zoran Jovanovic stack upp, hade ett skott från 30 meter som touchade överliggaren. Skyttekungen Magnus Eriksson kom totalt fri, tunnlade BIF-målvakten Omar Johannsson, men backen Darko Marasovic hann emellan efter en 50-meterslöpning.

– Hade Magnus Eriksson fått lite mer kraft där så, men Marasovics tillbakajobb var fantastiskt. Det var dock inte där vi förlorade matchen, även om det hade varit skönt med ett mål, funderade Anders Grimberg.

André Cedermarker skulle bli matchens första målskytt strax före paus. Efter en tilltrasslad situation i IFK:s straffområde höll sig Cedermarker väl framme och petade in bollen. När sedan Anders Ekelund ökade på efter 68 minuter trodde de flesta att det var avgjort.

Men IFK Malmö vägrade att ge upp och kvitterade inom loppet av tre minuter. Magnus Eriksson fick iväg ett markskott och sedan var det Niclas Öbergs tur med ett skott från distans.

– Målen skipade rättvisa. Starkt av grabbarna att komma tillbaka på det viset. Vi hade en riktigt bra period och jag trodde faktiskt ett tag att vi skulle ta och vinna, påpekade Anders Grimberg.

Bunkeflo hade dock bestämt sig för att sänka "di gule" ännu en gång. Erol Bekir (f.d. Bekirovski) fick ett utmärkt frisparksläge strax utanför straffområdet. Och tack vare en grov markeringsmiss kunde Tony Flygare stå helt ostörd och göra 3-2.

Därefter var det som om luften gick lite ur "gulingarna". Visst hade man chanser att kvittera, men inte mer heller. Bunkeflo var effektivare framför mål och tog ett stort steg närmare en slutlig fjärde plats i Södertvåan.

– Det kunde ha gått hur som helst, men så blev det förlust. Jag är givetvis besviken över resultatet, men spelmässigt kan jag inte klaga så mycket. Vi manövrerade helt ut deras vänsterkant, sade IFK-tränaren.

Så sant som det var sagt. 17-årige Ali Jasim och Dan Ingvarsson stoppade helt Jens Nordströms offensiva attacker. Nordström som varit outstandig i vårmötet och ett ständigt hot fick nu inte ut så mycket.

Zoran Jovanovic var på ett strålande fotbollshumör och blev rättvist utsedd till bäste hemmalirare. Nämnas bör också, lillebrodern Daniel "Bato" Jovanovics inhopp på en knapp halvtimme.

– Lille "Bato" kom in och gjorde det jättebra den stunden han spelade. Det är mycket roligt att kunna konstatera att han kan klara detta så fint trots att han bara är 16 år gammal, berömde Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: BUNKEFLO IF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 2-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 746
Referee: Henrik Hall, Falkenberg, Magnus Vallerius, Falkenberg, Dan Englund, Falkenberg
Goal: 0-1 (43) André Cedermarker, 0-2 (68) Anders Ekelund, 1-2 (70) Magnus Eriksson, 2-2 (73) Niclas Öberg, 2-3 (80) Tony Flygare
Homewarning: Christian Andersson, Daniel Jovanovic, Marcus Nilsson, Martin Abrahamsson
Home sent of: –
Homempv: Zoran Jovanovic
Awaympv: Darko Marasovic
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Daniel Jovanovic (Martin Abrahamsson 67)
Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Omar Johannsson

André Birgersson
Patrik Åkesson
Darko Marasovic
Marko Mitic

Ylli Shabani
Anders Ekelund
Erol Bekir
Jens Nordström

André Cedermaker
Tony Flygare
Awayteam Sub: Peter Girke (André Cedermarker 60)
Jesper Rendin (Tony Flygare 84)
Joakim Olsson
Martin Larsson
Patrik Eklund (målvakt)