Erikssons sista match i IFK Malmö

Någon gång måste det roliga ha sin ände. Även för Magnus Eriksson. Efter sju år i IFK Malmö är det nu slutspelat på elitnivå för skyttekungen. Lördagens match i Södertvåan, 1-1, mot Ängelholms FF, blev hans avskedsföreställning.

– Det känns lite tråkigt att säga det, men jag ska trappa ner efter 25 år. Beslutet har heller inte kommit hastigt, utan jag har funderat över det en längre tid. Nu får det bli lite annat, berättade Magnus Eriksson.

– Familjen och lite andra nöjen måste jag faktiskt också hinna med. Jag är 30 år (31 i november) och det går inte längre att träna tre-fyra gånger i veckan. Vi får se vad det blir istället.

Men det blev trots allt en värdig avslutning likt en skyttekung. I sin 239:e match i "di gule" räddade Magnus Eriksson en poäng åt laget när han efter en knapp timme slog till för 124:e gången. Med ett skott på volley, invid högre stolpen, kvitterade han till 1-1.

Och det kunde ha blivit mer. Stunden senare hade han nämligen möjligheten att även göra 2-1, men han upptäckte friläget lite väl sent. Det blev istället ett skott som smet strax över. Liksom Dan Ingvarssons stramare i slutsekunderna, fast utanför.

– Synd att vi inte vann. Men det är inget att klaga på. En poäng är bra mot Ängelholm. Förresten vet jag heller inte vilken gång i ordningen som jag spelade en avgörande roll, flinade Magnus Eriksson.

IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg hade annars all anledning att se positivt på framtiden efter lördagens resultat. Trots beskedet om att även årets skyttekung (nio mål), Magnus Eriksson lämnar.

Det började kanske inte så lysande. Ängelholm hade både två och tre frilägen i inledningen. Men därefter spelade IFK upp sig och de 0-1 som det stod i paus speglade långtifrån händelserna på plan. Faktum var att också straffen som resulterade i mål var tveksam.

– Fel beslut, ansåg Anders Grimberg. Jonas Danielsson följde med bra och det skulle definitivt inte ha varit straff. 0-0, eller i varje fall oavgjort, hade annars varit fullt rättvist före halvtidsvilan.

– Sedan spelade vi en god fotboll i andra och det var små marginaler som avgjorde. Men viktigast var att vi fick avsluta på ett snyggt sätt. Ett bra avstamp inför nästa säsong, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Lagkaptenen Jonas Danielsson var en av de bättre i IFK Malmö. Fick för fjärde gången i år utmärkelsen "matchens lirare". Flest av alla gula spelare. Något som när det drar ihop sig till årsmöte kommer att belönas på ett eller annat sätt.

Martin Abrahamsson, klurig i vanlig ordning, var duktig och vårdade bollarna väl på mittfältet. Magnus Eriksson kunde inte ha fått en bättre avslutning, ett mål, och hårt arbete på topp under hela matchen.

– Han gjorde ett kanonjobb och var väl värd detta. Såklart tråkigt att han inte ser ut att finnas med oss nästa säsong. Men ingenting kan vara för evigt, påpekade Anders Grimberg, efter en i hans tycke bra fotbollsmatch.

Hometeam: ÄNGELHOLMS FF
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-1
Arena: Ängelholms IP
Crowd: 592
Referee: Nicklas Bengtsson, Vallda, Bojan Pandzic, Hisings Backa, Andreas Lundgren, Göteborg
Goal: 1-0 (45) Ulrik Jansson (straff), 1-1 (57) Magnus Eriksson
Homewarning: Carl Henrik Ljunge, Markus Tilly, Sandro Garcia, Ulrik Jansson
Home sent of: –
Homempv: Daniel Johansson
Awaympv: Jonas Danielsson
Hometeam Squad: Fredrik Larsson

Per Vig
Vlado Reljanovic
Daniel Johansson
Markus Tilly

Felix Erlansson
Carl Henrik Ljunge
Ulrik Jansson

Jonas Axeldahl
Mattias Eriksson
Sandro Garcia
Hometeam Sub: Björn Sjöberg (Carl Henrik Ljunge 67)
Afrim Shulemaja (Markus Tilly 86)
Fredy Pedrotti
Gustav Warfving
Roger Christensson (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Zoran Jovanovic
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Anders Jemail (Ali Jasim 46)
Daniel Jovanovic (Zoran Jovanovic 78)
Migjen Shaqiri (Niclas Öberg 88)
Fredrik Jönsson
Adnan Zukancic (målvakt)