Glädjeyra i P89 – klart för allsvenskt spel

En spelare kastade sig och resten följde efter i en enda stor hög. Det var stor glädje på Österås IP när IFK Malmös P89 på lördagen kvalificerade sig för spel i nästa års pojkallsvenska. 2-2 i andra kvalmatchen mot IFK Hässleholm räckte gott och väl.

Dusko Radinovic & Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Det känns fantastiskt härligt att klara av det som vi satte upp som mål inför säsongen. Nu ska vi gå och suga på den här karamellen ett litet tag. Sedan börjar uppladdningen inför nästa år som förhoppningsvis ska bli lika roligt.

Även om det inte gjorde så mycket, så kom vi inte upp i normal standard i dagens match. Hässleholm kunde pressa ganska så rejält stundtals och det kunde ha slutat hur som helst. Men med de chanserna vi hade så borde vi nog ha vunnit.

Synd att vi inte vann, för då hade vi vunnit alla matcherna under hösten. Detta var faktiskt den första poängförlusten sedan i våras. Men vi kan inte vara annat än nöjda. De enda matcherna som har förlorats i år, är någon träningsmatch och en MM-match.

Alla killarna ska, hur som helst, ha beröm för en väl genomförd säsong. Det har gått lite upp och ner spelmässigt, men för det mesta har vi hållit en ganska hög nivå. Viktigast var trots allt att vi klarade av att ta oss till Pojkallsvenskan.

IFK Hässleholm – IFK Malmö 2-2 (0-1)

Arena: Österås IP
Domare: Leif Porsebäck, Hässleholm, Berth Bengtsson, Finja, Johan Fredriksson, Tyringe
Mål: 0-1 (18) Dzevad Nezirevic, 1-2 (69) Dzevad Nezirevic
Varningar: Dzevad Nezirevic, Hamza Khodr (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Arbon Kryeziu
Guner Alievski
Patrik Larsson
Sebastian Ottosson

Ghassan Talozi
Håkan Ahlström
Ahmedin Sudic
Hamza Khodr

Alaa Baker
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Gabriel Olivera
Marco Smigoc
Mustafa Arezoo
Mohammed Kahidani (målvakt)