Interdödaren aktuell för IFK Malmö

En förlorad son kommer hem. Efter 11 år på annat håll återvänder landslagsmeriterade Michael Hansson, 32, med allsvenskt förflutet i Helsingborgs IF och Trelleborgs FF till födelsestaden Malmö.

Med det blir inte blått den här gången. Michael Hansson, vars moderklubb är Malmö FF, ser ut att hamna i gult, IFK Malmö. På torsdagen gjorde han sitt första träningspass med division 2-klubben.

– Ett testpass, men nej det var mest en formalitet. Det finns en hel del som talar för att det blir spel här nästa år, säger också Michael Hansson, som den senaste säsongen har spelat i IFK:s seriekonkurrent, Kristianstads FF, till ifkmalmo.com.

IFK-tränaren Anders Grimberg är i varje fall säker på sin sak:
– Jag vill och räknar med att ha "Micke" i mitt lag 2005. Det finns ännu rejält med boll i honom och med hans rutin skulle han tillföra mycket till laget.

Träningspasset var verkligen en formalitet. Egentligen kom han för att träffa sin tidigare tränare i Olympic, Leif "Fille" Ohlsson och ha en första dialog. Numera är Fille som bekant sportchef i IFK Malmö.

Under HIF-tiden hann han med att sänka Inter i Champions League-kvalet 2000. Han debuterade också i A-landslaget. Den första landskampen blev dock hans enda. 2002 strök korsbandet med i en match mot Örebro. Han tvingades till ett 15 månader långt uppehåll.

– Men sedan har det blivit bättre och jag tycker ännu att jag har en hel del kvar att ge på planen. Det gäller bara att hitta ett arbete som går att kombinera med fotbollen, säger Michael Hansson.

I år har han spelat i Kristianstads FF, vilket också blev hans enda säsong i klubben. Av familjära orsaker väljer han alltså nu att flytta till Malmö igen. Men innan det blir tal om fotbollen måste den sociala biten ordnas.

Något han även betonade i en intervju med Kristianstadsbladet den 19 oktober där han avslöjade att han skulle lämna Kristianstad.
– I första hand vill jag ha ett jobb att satsa på. Sedan får jag se om det finns tid för fotboll.

– Det är däremot inte så dramatiskt som det låter. Jag tror nog det ska ordna sig, även om jag inte blir klar de närmaste veckorna. Måste som sagt först ha arbete och bostad, konstaterar Michael Hansson.