Danielsson slutar i IFK Malmö

Magnus Eriksson, Jörgen Svensson också nu Jonas Danielsson. 31-årige Danielsson blir den tredje trotjänaren att lämna IFK Malmö inför nästa säsong. Efter fem år i den gula tröjan väljer han att varva ner.

– Jag har kommit till ett steg där jag känner att jag har gjort mitt. Det är bättre att lämna över till ungdomarna. Dessutom vill jag ha mer tid över till annat, säger IFK:s avgående lagkapten Jonas Danielsson till ifkmalmo.com.

De senaste åren har backen/mittfältaren Jonas Danielsson varit en av de tongivande spelarna i IFK Malmö. I år var han nyttigast. Fyra gånger fick han pris som matchens lirare, flest av alla i IFK, något som kommer att uppmärksammas på nästa årsmöte.

– Nu ska jag träna med IFK november månad ut. Sedan blir det väl någon division 3- eller 4-klubb. Det finns en del som har hört av sig. Längre ner än så är meningslöst att gå, menar Danielsson.

Som det ser ut i dagsläget lämnar fem spelare klubben. Förutom Magnus Eriksson, Jörgen Svensson och Jonas Danielsson, som går självmant, har inte Pontus Andersson och Tom Henriksen fått några förlängda kontrakt.