Många testande i IFK Malmö

IFK Malmö förlorade sina båda matcher klart mot Malmö Anadolu BI i Supertvåan. Men i lördagens testmatch på Stadions konstgräs var det "gulingarnas" tur att vinna med 3-1. De egna förmågorna kompletterades med en rad provspelare.

– Det ser oerhört intressant ut inför framtiden. Kan vi bara förvalta det på rätt sätt så kan det bli riktigt bra. Vi har all anledning att se positivt, sade IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Av tio testande spelare i IFK Malmö var det framförallt kvartetten Daniel Killgren (Falu BS), Fisnik Alaj (Hörby FF), Robert Conde (Oskarshamns AIK) och Valon Shkuliq (senast i Eslövs BK) som imponerade.

Valon Shkuliq behövde bara åtta minuter på sig för att göra mål. Han ryckte lätt ifrån MABI-försvaret och avslutade med ett distinkt skott. Ännu snabbare var Fisnik Alaj, med över 30 mål den senaste säsongen i division 5. I sin första bollkontakt blev det mål.

– Två mycket bra anfallare. Conde (Robert) gjorde en disciplinerat bra match längs högerkanten och Killgren (Daniel) visade att han har en hel del erfarenhet av division 2, påpekade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Bland IFK:s unga spelare verkar det som om Abdul Semwanga-Nyende nu på allvar bestämt sig för att ta upp kampen med Mattias Filipanics om platsen som förstemålvakt. Abdul agerade med en stor pondus och hade även några fina räddningar.

17-årige Blerim Mullici kom också med i målprotokollet. Med ett skott från 20-25 meter fastställde han slutresultatet till 3-1 i den 78:e minuten. Ett resultat som var ganska talande för matchen.

– De hade väl två ribbträffar i början och var duktiga på sitt sätt, men annars låg vi rätt i positionerna och rullade boll. Trots att det var så sent på året kan jag inte hitta mycket att klaga på, sade Anders Grimberg.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 3-1 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Publik: 100
Domare: Jörgen Berggren, Malmö
Mål: 1-0 (8) Valon Shkuliq, 2-0 (36) Fisnik Alaj, 3-1 (78) Blerim Mullici
Varningar: Azeem Razwan (IFK)

IFK MALMÖ (3-5-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Robert Conde
Rickard Johansson
Daniel Killgren
Haris Xhemajli
Osman Sudic

Salif Jönsson
Valon Shkuliq

Avbytare

Azeem Razwan
Björn Larsson
Blerim Mullici
Daniel Jovanovic
Enis Turkovic
Fisnik Alaj
Migjen Shaqiri
Paul Havn
Wellington Munemo
Nezir Mehmeti (målvakt)