Femton bollar upp för IFK Malmö

Uddevalla HK hade förlorat sina matcher med i genomsnitt tio mål. Och då räknat mot samtliga motståndare. Inte skulle då topplaget IFK Malmö ha några problem med att göra det samma.

Mycket riktigt blev det en enkel seger för "di gule". Utan att på något sätt prestera på topp klädde IFK Malmö av jumbon med 37-22. Något som IFK-tränaren Einar Linno var någorlunda nöjd med.

– Vi borde ha kunnat vinna större. Men det är alltid svårt att få till den rätta geisten och viljan mot ett sådant här motstånd. Det blev ändå två pinnar och femton bollars marginal, sade Einar Linno till ifkmalmo.com.

Matchen varade i knappt tio minuter. Sex raka hemmamål från 4-4 till 10-4 dödade definitivt spänningen. Det var mest nonchalans då Uddevalla reducerade till 11-17 efter 5-0 i början av andra.

Massor av tekniska fel bidrog också till att det tog tio minuter innan IFK Malmö kunde dra ifrån på nytt. Ledningen växte allt mer, var uppe i 37-21, men stannade slutligen vid 37-22 och femton bollar.

– Det var en del saker som vi normalt sett inte hade gjort i defensiven. Jag kan därför inte vara nöjd med vårt försvarsspel, undantaget första tredjedelen av matchen, menade Einar Linno.

Speldirigenten Magnus Nilsson var inte på plan i mer än fem minuter. Han haltade av då den onda hälsenan gjorde sig påmind. Helt borta från spelarförteckningen var Bastian Andersson med ljumskbesvär.

Rutinbortfallet till trots var IFK Malmö totalt överlägset. Det var bara som IFK-tränaren Einar Linno så riktigt påpekade att det brast i försvarsspelet. Med Nilsson och Andersson hade det antagligen inte blivit sådana luckor.

– Men på sitt sätt var det bra att de fick vila. Hade det varit ett svårare motstånd hade det kanske gått. Det kan dock vara bra att spara dem lite då tuffare uppgifter väntar, sade Einar Linno.

Mattias Lindkvist utsågs till matchens lirare i IFK Malmö. Egentligen ett svårt val, då det fanns flera givna plusvarianter. Daniel Hedlund var duktig, liksom Andreas Agerborn och Marius Vargalui.

IFK Malmö avancerade tack vare vinsten upp på en tredje plats i tabellen. Streckmötet mellan Hästö IF och IK Heim imorgon (läs tisdag) kompletterar den nionde omgången. Återstår att se om IFK då är bland de fyra främsta.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: UDDEVALLA HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-9
Scorefull: 37-22
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 235
Referee: Stefan Silfverberg, Hjärup, Jonas Johnsson, Hjärup
Goal: –
Homewarning: Andreas Agerborn, Daniel Hedlund
Home sent of: –
Homempv: Mattias Lindkvist
Awaympv: Daniel Nilsson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Rickard Roos
Andreas Agerborn
Sebastian Geissler
Robin Kukec
Hometeam Sub: Andreas Agerborn 7
Marius Vargalui 7
Daniel Hedlund 6 (1)
Sebastian Geissler 6
Mattias Lindkvist 5
Rickard Roos 3
Per-Henrik Andersson 2
Erik Hagelin
Awayteam Squad: Mehemed Hasanbegovic
Mikael Jägerbrand

Daniel Nilsson
Daniel Läckberg
Jonas Torstensson
Johan Baldesjö
Mario Foltin
Anders Bottenmark
Robin Malm
Linus Östling
Anders Karlsson
Awayteam Sub: Daniel Nilsson 6
Daniel Läckberg 5
Anders Bottenmark 3 (1)
Mario Foltin 3
Anders Karlsson 2
Johan Baldesjö
Jonas Torstensson
Linus Östling