Sex säsonger på division 1- och 2-nivå blev det. Nu tackar även 31-årige mittbacken Martin Alm för sig i IFK Malmö. Bortamatchen mot Högaborgs BK i slutet av augusti, då han bröt foten, blev hans sista match.

Därmed står det att klart klubben tappar fyra av sina trotjänare inför nästa säsong, Magnus Eriksson, Jörgen Svensson, Jonas Danielsson också då Martin Alm. Och ännu är det osäkert hur det blir med högerbacken Anders Jemail.

– Det är säkert fler som har sagt det, men det är dags att lämna över till ungdomarna. Vi har ett bra sparkapital i föreningen, dessutom behöver jag ägna mer tid åt familjen, säger Martin Alm till ifkmalmo.com.

Han har redan hunnit få erbjudanden av en 10-12 klubbar, men har långtifrån bestämt sig. Det enda som är säkert är att det inte kommer att bli spel på någon högre nivå. Antagligen i femman, sexan eller sjuan.

– Något sådant blir det med största sannolikhet. Jag har för avsikt att fortsätta spela fotboll ytterligare några år, men göra det på en nivå där jag inte behöver träna så mycket, berättar Martin Alm.