Kvartsfinal för P91 i Olympic Cup

Efter en lite trevande start var det full fart på IFK Malmös P91 i Olympic Cup. Lättare väg fram till söndagens slutspel kunde man knappast ha fått. Fyra raka segrar och 16-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Det märktes på killarna att de var lite nervösa för att spela sin första cup på hemmaplan. Men efter en lite trevande start kom vi igång och spelade rätt så hyfsat. Beröm till hela laget för en bra lagmoral och ett peppande snack.

I första matchen mötte vi vår finalmotståndare från Uppåkra Cup, Lunds FF. Vi vann till slut med hela 5-0 och spelade delvis bra, men rörelsen och framförallt passningsspelet kunde ha varit betydligt bättre.

Efter det så stod Vintrie IK på programmet. Där spelade vi mycket bättre och rörelsen var överlag bra. Matchen vann vi därför komfortabelt med 2-0. Siffrorna skulle dock ha varit större, men en duktig målvakt i Vintrie stoppade mycket.

Mot Bunkeflo öppnade vi i ett tempo där inte Bunkeflo kunde hänga med. Vi rullade boll enkelt hela tiden och resultatet blev 6-1. I sista matchen mot Oxie öppnade vi i samma tempo och kunde vinna med 3-0.

Gruppspelet slutade först vid 21:15-tiden idag och redan klockan 08:15 imorgon bitti är det dags igen. Då spelar vi kvartsfinal mot FC Malmö 2. Vinner vi där väntar förmodligen Malmö FF 2 i semifinalen.

Gruppspel

Grupp 6

Lunds FF 2 – IFK Malmö 0-5
Mål: 0-1 Saiid Zadran, 0-2 Tom Stensson, 0-3 Tobias Rosenlind, 0-4 Walid Shams, 0-5 Tobias Rosenlind
Varningar:

Vintrie IK 1 – IFK Malmö 0-2
Mål: 0-1 Tobias Rosenlind, 0-2 Walid Shams
Varningar: Tobias Rosenlind (IFK)

Bunkeflo IF – IFK Malmö 1-6
Mål: 0-1 Tobias Rosenlind, 0-2 Walid Shams, 0-3 Galal Rasho, 0-4 Tom Stensson, 0-5 Galal Rasho, 1-6 Tobias Rosenlind
Varningar:

Oxie IF 2 – IFK Malmö 0-3
Mål: 0-1 Walid Shams, 0-2 Hamodi Hotait, 0-3 Galal Rasho
Varningar: Tom Stensson (IFK)

IFK MALMÖ

Daniel Sjölin
Delshad Kogi

Tobias Rosenlind
Yehia Abed El Rehman
Saiid Zadran
Galal Rasho
Ibrahim Abutaq
Walid Shams
Hamodi Hotait
Tom Stensson