Allsvenskan långt borta för IFK Malmö

Det ser ut att bli spel i Söderettan även efter jul för IFK Malmö. För tredje matchen i rad åkte "gulingarna" på en riktig mina. 19-28 borta mot Stavstens IF är allt annat än vad man kan kräva av ett lag som aspirerar på en allsvensk plats.

Besvikelsen var också påtaglig efter matchen. Utan att säga ett ord stängde man in sig i omklädningsrummet. Det dröjde mer än en halvtimme innan presskåren fick sitt. IFK-tränaren Einar Linno försökte dock inte skylla ifrån sig.

– Det var en riktigt usel insats rätt igenom. Vi gör sådana fundamentala tekniska fel så det inte är sant. Bollar slängs bort och tappas i parti och minut, sade Einar Linno till ifkmalmo.com.

Värst av allt var att man inte hade lärt sig mycket av läxan från Heim-matchen. Stavsten kontrade in 1-0. Därefter följde en tiominutersperiod där IFK Malmö inte gjorde mycket rätt. Hemmalaget kunde utan några besvär gå upp till 7-2.

"Di gule" reducerade till 9-12 strax före halvtidsvilan och även 10-12 var nära. Men närmare än två bollar vid två tillfällen i den andra halvleken kom man aldrig. Stavsten kunde dra ifrån till en enkel viktoria med 28-19.

– I inledningen sköt vi hela tiden utan att underbygga anfall. Det är klart att det då inte blir några mål. Och när det bara var 2-3 mål emellan gjorde vi samma misstag på nytt, menade IFK-tränaren Einar Linno.

Två spelare kan få godkänt i IFK Malmö. Marius Vargalui fixade fem av de sju första IFK-målen. Totalt blev det sju fullträffar för honom. En som inte heller kan lastas var Mattias Lindkvist som kämpade och slet under hela matchen.

Förlusten innebär med största sannolikhet att det inte blir någon allsvenska för IFK Malmö. Det skiljer nu fyra poäng till både Hästö och Heim ovanför strecket. Med fyra omgångar kvar ska det till mycket för att det ska gå vägen.

IFK möter visserligen Hästö IF, som även har Ystads IF av topplagen kvar på programmet. Men då Hästö har en avsevärd bättre målskillnad måste de också tappa någon överraskande poäng.

– Jag vill inte ge upp, hoppet är det sista som överger en. Men även jag måste erkänna att det ser mörkt ut för stunden. Helt omöjligt är det dock inte att de andra går på någon extra plump, sade Einar Linno.

Hometeam: STAVSTENS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-9
Scorefull: 28-19
Arena: Söderslättshallen
Crowd: 357
Referee: Michael Johansson, Västra Frölunda, Jasmin Kliko, Västra Frölunda
Goal: –
Homewarning: Jonas Persson, Lasse Hansen
Home sent of: –
Homempv: Jimmy Östling
Awaympv: Marius Vargalui
Hometeam Squad: Patrik Sassersson
Johan Nilsson

Jens Eriksson
Mattias Hoff
Lasse Hansen
Richard Nilsson
Fredrik Törnqvist
Jonas Persson
Jimmy Östling
Mikael Olsson
Johnni Pedersen
Jannick Secher
Christian Åkerman
Kenni Nörskov
Hometeam Sub: Mattias Hoff 5
Kenni Nörskov 4 (2)
Jimmy Östling 4 (1)
Lasse Hansen 3
Richard Nilsson 3
Christan Åkerman 2
Jannick Secher 2
Johnni Pedersen 2
Mikael Olsson 2
Jonas Persson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Kaj Alstäde
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Sebastian Geissler
Robin Kukec
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Marius Vargalui 7 (3)
Mattias Lindkvist 4
Magnus Nilsson 3
Sebastian Geissler 3
Rickard Roos 2