Skön seger för IFK Malmö

Än lever hoppet om allsvenskan för IFK Malmö. Efter tre raka förluster kom onsdagens 32-25 borta mot nästjumbon IFK Karlskrona lägligt. Ytterligare ett nederlag hade tärt ännu mer på det redan hårt sargade självförtroendet.

Nu vet man inte om segern hade någon större betydelse i kampen om den sista allsvenska platsen. Den viktigaste matchen i den kampen utspelas imorgon nere i Österportshallen då Ystads IF tar emot Hästö IF.

– Förutom att vi måste vinna rubbet, ska Hästö eller något av de andra lagen tappa en del poäng för att vi ska vara med i det igen. En seger för Ystad är en bra början, konstaterade Tommy Thysell, IFK-basen till ifkmalmo.com.

Även om det inte skulle bli allsvenskan efter jul var det en välbehövlig seger. Oavsett kommer det en serie till. Och blir man kvar i Söderettan får man också behålla sina poäng. Därför är allt man tar guld värt.

Matchen i Karlskrona Idrottshall blev aldrig någon riktig fight. Trots avsaknaden av Magnus Nilsson (hälseneproblem) ryckte IFK Malmö tidigt till 9-4. Karlskrona kom visserligen tillbaka till 13-15 för att tappa till 22-32 och slutliga 25-32.

– Det skulle kanske ha blivit de där tio målen. Men vi slarvade lite på slutet. Samtidigt var det viktigast att vi fick vinna och på samma gång göra det rejält, sammanfattade IFK Malmös Tommy Thysell.

Spelglädjen som var som bortblåst mot Stavstens IF var nu tillbaka med besked. Anförda av framförallt tiomålsskytten Marius Vargalui och Srdjan Djordjevic i målet kunde IFK Malmö vinna ganska enkelt.

Per-Henrik Andersson kom "hem" till Karlskrona där han spelade för Hästö IF förra säsongen. Han var på ett strålande spelhumör och gjorde sin klart bästa match i IFK-tröjan. Fem mål framåt blev facit för hans del.

– Ingen föll ur ramen. Men vi mötte också ett lag som vi bara inte fick förlora emot. De var dock bra på så sätt att vi fick spela loss och få lite glädje. Inte behöva slita för fullt för varje mål, kommenterade Tommy Thysell.

Hometeam: IFK KARLSKRONA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-15
Scorefull: 25-32
Arena: Karlskrona Idrottshall
Crowd: 305
Referee: Håkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Damir Pastuhovic, Mathias Roth, Nermin Biscevic
Home sent of: –
Homempv: Damir Pastuhovic
Awaympv: Srdjan Djordjevic
Hometeam Squad: Peter Iverfeldt
Niclas Othén

Frank Isaksson
Mathias Roth
Daniel Steen
Mattias Roos
Henrik Andersson
Johan Svensson
André Savic
Nermin Biscevic
Johan Jeppsson
Dennis Hedberg
Erik Sandén
Damir Pastuhovic
Hometeam Sub: Damir Pastuhovic 7 (1)
André Savic 6
Johan Svensson 4
Frank Isaksson 3
Johan Jeppsson 2
Mathias Roth 2
Nermin Biscevic
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Kaj Alstäde
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Sebastian Geissler
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Marius Vargalui 10 (3)
Per-Henrik Andersson 5
Sebastian Geissler 5
Bastian Andersson 4
Andreas Agerborn 3
Erik Hagelin 2
Milos Milosevic 2
Mattias Lindkvist