En drömresa för Menjivar

Fyra på lördagsmorgonen lyfter planet ifrån Kastrup. Då ger sig Edgardo Menjivar ut på sitt livs resa. 17-åringen, som till vardags är mittfältare i IFK Malmös juniorlag, ska åka till Mexico för att spela fotboll.

Fadern, hemmahörandes i El Salvador, har ordnat så att han kan komma och provträna en vecka med America, Mexicos största klubb. Och därefter även få träna med El Salvadors A-landslag.

– Det ska bli spännande på många sätt. Jag ska heller inte bara spela fotboll, utan också träffa min far och min syster, som jag inte har sett på 14 år, berättar Edgardo Menjivar till ifkmalmo.com.

Fjorton år är en lång tid. Men det blir säkert en del tid över under de drygt tre veckorna han ska vara i Mexico (4-10/12) och El Salvador (11-27/12). Fotbollen kommer han utan tvivel att gå in för till hundra procent.

– Jag kommer självklart att vara nervös, men samtidigt måste man vara laddad. Det gäller att visa jag är kylig och kan plocka fram det bästa ur mig, säger "Eddie", som han allmänt brukar kallas.

Under fjolåret var han en del av det framgångsrika P87-laget, där segern i pojk-SM givetvis smällde högst. Medan flera av hans forna lagkamrater i år har tagit steget upp i A-laget, via U-laget, har han stannat upp.

– Jag har spelat några matcher med U-laget och det har gått bra. Men tränarna har hittills tyckt att andra är bättre.
Det är tuff konkurrens, men
det är bara att kämpa vidare,
påpekar Edgardo Menjivar.