Grimberg: "En massa lovande spelare"

Spelarna har sagt sitt om varför de har valt att komma till IFK Malmö. Även sportchefen Leif "Fille" Ohlsson har uttalat sig. Intressant är också att höra hur A-lagstränaren Anders Grimberg har tänkt.

Fisnik Alaj, 19 år, anfallare från Hörby FF

– Det är en spelare som i år öste in mål i division 5. Man ska dock inte stirra sig för blind på vilken division han kommer ifrån. Han har ett riktigt målsinne, 30 mål på en säsong är det inte många som gör. Dessutom är han väldigt träningsvillig, har inte missat en enda träning sedan han kom hit. Något för framtiden.

Mahmod Khattab, 18 år, ytterback/yttermittfältare från Lunds SK

– Han kom som en blixt från en klar himmel. En god och flyfotad blixt, som har tagit oss alla med storm. Det är beundransvärt att en sådan ung kille tar egna initiativ på det sättet. Mahmod tog själv kontakt och framförde sin önskan om att spela i IFK Malmö. Något annat var otänkbart för honom. Det är nämligen en målmedveten kille, som vill lyckas till varje pris. Via spetstruppen har han sedan tagit sig in i A-laget och på den vägen är det.

Valon Shkuliq, 22 år, anfallare från Eslövs BK

– Ytterligare en kille som själv har tagit kontakt med oss. Uppfostrad i Landskrona BoIS, med allt vad det innebär. Litenheten kompenserar han med att vara explosiv och väldigt energisk när han spelar. Kort och gott en löpvillig forward, som också vet var målet är beläget.