Unga nyförvärv till IFK Malmö

Ovanligt många amatörer har passat på att byta klubb. Den nya frimånaden har gett tydliga resultat. Men imorgon går tidsfristen ut. Division 2-klubben IFK Malmö hann i sista stund göra klart med tre nya spelare.

Fisnik Alaj, Mahmod Khattab och Valon Shkuliq kommer alla inom ramen för frimånaden. Den innebär att alla amatörspelare som inte är kontraktsbundna genom Svenska Fotboll-förbundet, även står utan kontrakt med sin klubb under en månad.

– Vi har alltså inte behövt förhandla med klubbarna, utan bara med spelarna själva. Det var sista dagen idag (läs tisdag) att posta, annars hade det blivit förhandlingar, konstaterar Leif "Fille" Ohlsson, sportchef i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Det är tre unga och talangfulla spelare som har bestämt sig för spel i IFK Malmö.

  • Fisnik Alaj, 19-årig anfallare från Hörby FF, som gjorde hela 30 mål under den gångna säsongen i division 5.
  • Mahmod Khattab, 18-årig ytterback/yttermittfältare, var i år med om att föra upp Lunds SK i division 3.
  • Valon Shkuliq, 22-årig anfallare från Eslövs BK. Fostrad i Landskrona BoIS, där han fick ta emot Pontus Farnerud-stipendiet som 18-åring. Har också spelat i division 2 med Helsingborgs Södra, men en korsbandsskada tvingade honom till en paus.

    – Det är tre duktiga och intressanta spelare att komplettera med våra egna lovande förmågor. Men givetvis försöker vi även få fatt i några rutinerade spelare. Och det kommer snart, berättar Leif Ohlsson.

    Förutom de tre nya till A-truppen, har dessutom Björn Larsson, IFK Klagshamns, 17-årige mittfältstalang, blivit klar. Han kommer dock att i första hand få stå på tillväxt ett tag i U-laget.