Dramatiskt för P89-2

Femte lag från IFK Malmö till kvartsfinal i Skånecupen blev P89-2. Efter en riktig rysare vann "gulingarna" sin grupp på bättre målskillnad. Helt avgörande var sista matchen där man besegrade Kulladals FF med 3-0. I kvarten den fjärde januari väntar Kristianstad.

Dusko Radinovic & Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Vi kan inte vara annat än nöjda med vad killarna presterade i gruppspelet. I de två sista matcherna ska kanske sägas, för första matchen mot Lunds BK 3, där de kom med P90-spelare, var under all kritik.

Att vi sedan klarade av att lyfta oss till de två sista matcherna var oerhört strongt. Spelet flöt på jättebra mot både BK Vången och Kulladals FF, vilket räckte för att vinna gruppen på bättre målskillnad.

Extra plus är det framförallt två spelare som ska ha. Anfallaren Dzevad Nezirevic gjorde sju av våra tio mål och var riktigt bra framåt. Vår målvakt Mirza Nezirevic förtjänar också allt beröm han kan få.

Gruppspel

Grupp 7

IFK Malmö 2 – Lunds BK 3 1-2
Mål: 1-0 (1) Dzevad Nezirevic
Varningar:

BK Vången 1 – IFK Malmö 2 2-6
Mål: 0-1 (1) Dzevad Nezirevic, 1-2 (3) Dzevad Nezirevic, 1-3 (6) Dzevad Nezirevic, 1-4 (11) Dzevad Nezirevic, 1-5 (11) Ahmedin Sudic, 1-6 (13) Alaa Baker
Varningar: Guner Alievski (IFK)

Kulladals FF 1 – IFK Malmö 2 0-3
Mål: 0-1 (5) Dzevad Nezirevic, 0-2 (10) Dzevad Nezirevic, 0-3 (14) Alaa Baker
Varningar: Dzevad Nezirevic, Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ 2 (2-2)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Håkan Ahlström

Dzevad Nezirevic
Alaa Baker

Avbytare

Ahmedin Sudic
Patrik Larsson