IFK Malmös andra förlust i Angered

Angereds Sporthall är inte längre någon turarena för IFK Malmö. Vid säsongens andra besök i göteborgsförorten blev det återigen förlust mot Kärra HF. Denna gång med siffrorna 27-28 efter 13-13 i halvtid.

Vi kom igång ganska bra i matchen och hade vid ett antal tillfällen i första halvlek ledning, med tre mål och bollinnehav. Dock lyckades vi inte rycka ifrån när vi väl hade chansen, utan vi tillät våra motståndare, att gång efter annan komma tillbaka in i matchen.

Vi borde, åtminstone nästan, nästan kunnat köra denna match i första halvlek, men oskärpa och brister i koncentration när vi hade våra tremålsledningar, gjorde att Kärra kunde hänga med till den helt jämna pausställningen 13-13.

I andra halvlek följdes lagen inledningsvis åt, och efter dryga tio minuters spel var det gul ledning med 20-19. Här kom tyvärr återigen en period med bristande skärpa, där vi hela tiden sökte oss in mot mitten i vårt anfallsspel, och där vi konsekvent körde fast.

Hux flux hade vår ledning förbytts i underläge 20-24, och en brant uppförsbacke låg återigen framför oss, och scenariot började likna matchen i höstas då Kärra under sista kvarten gick från 19-19 fram till slutsiffrorna 28-19.

Dock fortsatte vi nu att kämpa och vek inte på något sätt ner oss, vilket vi naturligtvis tar med oss till framtida övningar.

Vi hade faktiskt ett bra läge att kunna kvittera, då vi fick bollinnehav 20 sekunder före slut, men just som vi skulle sätta in en sjunde utespelare skickade Milos Milosevic en passning över sidlinjen och därmed var det kört.

Sportchefen Staffan "Stalle" Ekberg var ensam betygsjury i denna match, och hans positiva omdömen gick i första hand till sexmetersspelarna Marius Vargalui (matchens lirare), Daniel Thysell och William Magnusson. Framhållas bör även Andreas Agerborn.

Vi hade hoppats att nästa hemmamatch, mot Önnered, skulle ha en viss betydelse för toppstriden, men nu krympte istället avståndet ner till det nedre kvalstrecket, varför vårt fokus nu i första hand, måste inriktas på att slippa det negativa kvalet.

Hometeam: KÄRRA HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-13
Scorefull: 28-27
Arena: Angereds Sporthall
Crowd: 143
Referee: Christian Sandblom, Göteborg, Mattias Jonsson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Kristoffer Hallberg 2, Andreas Rosvall, Magnus Björklund
Home sent of: –
Homempv: Andreas Rosvall
Awaympv: Marius Vargalui
Hometeam Squad: Peter Wadseth
Oskar Ohlander

Peter Tiedje
Henrik Martinsson
Magnus Björklund
Mattias Östman
Kristoffer Hallberg
Hamed Khazrai
Gustav Almquist
Andreas Rosvall
Hans Johansson
Magnus Langemark
Marcus Gustavsson
Patrik Johansson
Hometeam Sub: Andreas Rosvall 8
Hamed Khazrai 6
Magnus Björklund 6 (5)
Magnus Langemark 3
Hans Johansson 2
Henrik Martinsson 2
Kristoffer Hallberg
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Kaj Alstäde
Marius Vargalui
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Marius Vargalui 9 (2)
Konrad Rasmussen 6
Daniel Thysell 4
Andreas Agerborn 3
William Magnusson 3
Bastian Andersson
Milos Milosevic