MFF-målvakt valde IFK Malmö

Han debuterade på seniornivå redan som 15-åring i Anderslövs BoIK. Och som 17-åring fick han chansen i Malmö FF. Nu ska Joakim Moberg, som fyller 20 år i augusti, vakta stolparna i division 2-klubben IFK Malmö.

Två säsonger i "di blåe" och tre träningsmatcher med A-laget hann det bli för Joakim Moberg. För när Malmö FF ganska sent i höstas valde att inte förnya kontraktet var det bara att leta efter en ny klubb. Ett val som tidigt föll på IFK Malmö.

– Det ska bara bli spännande att spela för IFK Malmö, kommenterar Joakim Moberg till ifkmalmo.com. För mig som ung är det också extra roligt att här finns gott om lovande talanger som har framtiden för sig.

För att endast vara 19 år fyllda har han ändå ovanligt mycket erfarenhet av spel på A-lagsnivå. Moderklubben, Anderslövs BoIK, såg tidigt talangen och vid blott 15 års ålder fick han börja stå i division 5.

Med sina 181 centimetrar är Joakim Moberg relativt kort för att vara målvakt. Något han försöker kompensera genom att ha en bra pondus och vara duktig i närspelet. På planen är han heller inte rädd för att säga vad han tycker.

– En målmedveten målvakt, som är aktiv i alla situationer. Han kräver mycket av både sig själv och omgivningen. Men det är roligt med en sådan koncentrerad spelare, säger Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö.

Fakta/Joakim Moberg

Ålder: 19
Position: Målvakt
Familj: Mamma, pappa, styvmamma, fyra syskon
Yrke/utbildning: Gymnasial utbildning (bygg)
Längd: 181 cm
Vikt: 84 kg
Klubbar: Anderslövs BoIK (1991-2002), Malmö FF (2003-2004), IFK Malmö (2005-)
Intressen: Kompisar och bara ta det lugnt
Varför IFK Malmö? Mitt mål var att hitta en klubb så högt upp i seriesystemet som möjligt. Division 2 Södra Götaland och IFK Malmö känns helt rätt. Det är ett ungt och mycket lovande lag, där jag förhoppningsvis kan fortsätta att utvecklas.