IFK Malmö på väg mot rätt spiral!?

Nu gäller det för IFK Malmö att definitivt slingra sig ur den nergångsspiral som man har befunnit sig i. Att få spiralen att vända uppåt. För hade IFK Malmö haft några poäng ytterligare "i baken", så hade man aldrig förlorat måndagens match i Baltiska Hallen.

Gästande seriesuveränerna, Önnereds HK, lyckades nämligen vända 10-14 i halvtid till vinst med 26-24. Och efter den matchen vågar man nog ändå påstå, att "gulingarna" är på väg mot "rätt spiral".

– Generellt sett gjorde vi en bra match. Förutom de tolv första minuterna av andra halvlek, sammanfattade IFK-tränaren Einar Linno till ifkmalmo.com.

Absolut!

Första halvlek var mycket stabil med strålande försvarsspel och målvakten Srdjan Djordjevic helt strålande med tiotalet räddningar. Inte minst hans snabba reaktioner på sexmetersskotten var suveräna.

Men sedan kom en av de svårförklarliga svackor som IFK Malmö så ofta drabbats av.

Efter 33:45 hade Önnered kvitterat. Drygt tio minuter senare ledde man för andra gången efter första målet sedan Milos Milosevic missat en andra straff (Vargalui missade första) av de tre som tilldelades gultröjorna.

Nu hör det också till saken, att Önnered i andra halvlek bytte in snart 37-årige Morgan Hansson i målet. Med sin rutin och säkra placeringsförmåga gjorde han 12 räddningar och blev gästernas matchvinnare tillsammans med niomålsskytten Johan Torén.

– Ja, den där "tvåan" fick trampa på lite väl mycket och springa över hela zonen, sade Einar Linno.

– Men hade vi haft en 7-8 poäng till med oss till den här matchen, då hade säkert aldrig inledningen av andra halvlek blivit som den blev. Grabbarna började tänka för mycket.

Men i stort sett var Einar Linno nöjd. Det skall han vara.

– Fortfarande bortsett från första tolv minuterna av andra halvlek, så håller vi regi offensivt. Vi kommer också hem på ett rätt och riktigt sätt mot ett mycket kontringsstarkt lag.

– Bastian Andersson kommer tillbaka mer och mer, liksom Per-Henrik Andersson efter sina problem. Marius Vargalui hade problem med ett knä i dag och kom inte upp så högt som han brukar, fick hoppa i sidled.

– Dessutom skall vi tänka på att Konrad Rasmussen och William Magnusson från Ystad är nya och det tar tid att spela in dem i laget, men det blir bättre och bättre, sade Linno.

Fredag denna vecka väntar Kristianstad hemma. Det finns absolut anledning att se den matchen an med tillförsikt. Inte minst för att det finns gott hopp om att Mattias Lindkvist då finns med igen.

– Vi har mycket att utgå ifrån i dagens match. Men vi tar ett tillfälle i sänder, fastslog Einar Linno.

Och apropå lånen från IFK Ystad, Konrad Rasmussen och William Magnusson, så har Ystad gett klartecken för en övergång till IFK Malmö. Vilket det förstås skall förhandlas om.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ÖNNEREDS HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-10
Scorefull: 24-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 62
Referee: Niclas Widell, Eslöv, Jonas Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Bastian Andersson
Home sent of: –
Homempv: Bastian Andersson
Awaympv: Johan Torén
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd
Srdjan Djordjevic

Kaj Alstäde
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Hometeam Sub: Bastian Andersson 7
Konrad Rasmussen 4 (1)
Marius Vargalui 4
William Magnusson 4
Milos Milosevic 3
Andreas Agerborn
Daniel Thysell
Awayteam Squad: Morgan Eriksson
Mikael Larsson

Johan Torén
Claes Engelbrektsson
Jonas Larsson
Mats Berntsson
Joakim Sydnäs
Nicholas Drakenhammar
Magnus Andreasson
Torbjörn Brunström
Tim Karlzén
Robert Carlsson
Magnus Hansson
Gustav Rydegård
Awayteam Sub: Johan Torén 9 (2)
Magnus Hansson 4
Nicholas Drakenhammar 4
Claes Engelbrektsson 2
Magnus Andreasson 2
Gustav Rydegård
Joakim Sydnäs
Jonas Larsson
Robert Carlsson
Tim Karlzén