Fin insats igen av "di gule"

Division 2-klubben IFK Malmö har fått en bra början på försäsongen. Premiären mot BK Frem gav flera positiva besked trots förlust med 2-4. Och på lördagen kom den första segern för i år mot Asmundtorps IF.

Men det var inte mer heller. Segermålet lät vänta på sig till den andra stopptidsminuten. En snabb omställning, där Daniel "Bato" Jovanovic fick avsluta efter att nyförvärvet Valon Shkuliq löpt på kanten.

– Det var roligt att vi till slut kunde få in ett 2-1-mål, men det bästa var faktiskt att vi var så organiserade. Vi släppte inte till mer än två avslut på hela den andra halvleken, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Division 3-laget Asmundtorps IF, tränat av den förre TFF-sportchefen, Jonas Brorsson, inledde respektingivande. Vassa kontringar kombinerat med ett fyndigt passningsspel orsakade stora bekymmer för IFK Malmö.

De unga IFK-spelarna agerade som om att de knappt hade stigit upp ur sängen. Slött och oinspirerat var det på många håll. De första tjugo minuterna var det få som överhuvudtaget kunde få godkänt. Asmundtorps 0-1-mål var också logiskt i det läget.

– Många var det som inte var förberedda på match och det är givetvis inte acceptabelt. Det är något som inte får upprepas. Men som tur är vaknade vi upp ur dvalan efter de här tjugo minuterna, kommenterade Anders Grimberg.

IFK Malmö tog tag i spelet framförallt genom ett starkt mittfält med Haris Xhemajli, Martin Abrahamsson och Zoran Jovanovic. Samt då givetvis nyförvärvet från Trelleborgs FF, Kenneth Gustavsson som fick kröna sin debut med ett mål.

Fyra minuter före paus kom Haris Xhemajli i en attack på högerkanten. Hittade in i banan och fick iväg ett bra skott där Asmundtorps målvakt tvingades släppa retur. En retur som Kenneth Gustavsson påpassligt var framme och stötte in.

– Han fann sig väl tillrätta, berömde Anders Grimberg. Det var en stabil debut som lovar mycket för kommande matcher. Han vinner oerhört mycket boll i luften och en sådan spelare är alltid bra att ha.

Efter paus fanns det bara ett lag på banan. Asmundtorp fick helt inrikta sig på försvar, medan IFK Malmö kom i det ena anfallet efter det andra. Med rätt marginaler hade det också blivit fler hemmamål.

Den sista kvarten kunde IFK Malmö spela ut med ett mycket högt tempo och ett fantasirikt anfallsspel. Fisnik Alaj och Valon Shkuliq var nära flera gånger, liksom 16-årige Daniel Jovanovic.

– Jag kan inte vara annat än nöjd med det mesta, då undantaget tidigare nämnda period i matchen. Vi dominerade ganska så kraftigt och skapade mycket målchanser mot ett ganska så duktigt Asmundtorp, menade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: ASMUNDTORPS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 50
Referee: Martin Johnsson, Malmö, Radojko Alilovic, Malmö, Zoran Pavlovic, Malmö
Goal: 0-1 (21) Rasmus Andersson, 1-1 (41) Kenneth Gustavsson, 2-1 (90+2) Daniel Jovanovic
Homewarning: Jörgen Svensson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Valon Muslijaj
Mahmod Khattab

Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Migjen Shaqiri
Blerim Mullici
Hometeam Sub: Fisnik Alaj (Migjen Shaqiri 46)
Valon Shkuliq (Blerim Mullici 46)
Karim El hage (Valon Muslijaj 60)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt, Joakim Moberg 71)
Daniel Jovanovic (Zoran Jovanovic 71)
Nana Piesie
Adnan Zukancic (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –