Division 2-klubben IFK Malmö har fÄtt en bra början pÄ försÀsongen. PremiÀren mot BK Frem gav flera positiva besked trots förlust med 2-4. Och pÄ lördagen kom den första segern för i Är mot Asmundtorps IF.

Men det var inte mer heller. SegermÄlet lÀt vÀnta pÄ sig till den andra stopptidsminuten. En snabb omstÀllning, dÀr Daniel "Bato" Jovanovic fick avsluta efter att nyförvÀrvet Valon Shkuliq löpt pÄ kanten.

– Det var roligt att vi till slut kunde fĂ„ in ett 2-1-mĂ„l, men det bĂ€sta var faktiskt att vi var sĂ„ organiserade. Vi slĂ€ppte inte till mer Ă€n tvĂ„ avslut pĂ„ hela den andra halvleken, sade Anders Grimberg, trĂ€nare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Division 3-laget Asmundtorps IF, trÀnat av den förre TFF-sportchefen, Jonas Brorsson, inledde respektingivande. Vassa kontringar kombinerat med ett fyndigt passningsspel orsakade stora bekymmer för IFK Malmö.

De unga IFK-spelarna agerade som om att de knappt hade stigit upp ur sÀngen. Slött och oinspirerat var det pÄ mÄnga hÄll. De första tjugo minuterna var det fÄ som överhuvudtaget kunde fÄ godkÀnt. Asmundtorps 0-1-mÄl var ocksÄ logiskt i det lÀget.

– MĂ„nga var det som inte var förberedda pĂ„ match och det Ă€r givetvis inte acceptabelt. Det Ă€r nĂ„got som inte fĂ„r upprepas. Men som tur Ă€r vaknade vi upp ur dvalan efter de hĂ€r tjugo minuterna, kommenterade Anders Grimberg.

IFK Malmö tog tag i spelet framförallt genom ett starkt mittfÀlt med Haris Xhemajli, Martin Abrahamsson och Zoran Jovanovic. Samt dÄ givetvis nyförvÀrvet frÄn Trelleborgs FF, Kenneth Gustavsson som fick kröna sin debut med ett mÄl.

Fyra minuter före paus kom Haris Xhemajli i en attack pÄ högerkanten. Hittade in i banan och fick ivÀg ett bra skott dÀr Asmundtorps mÄlvakt tvingades slÀppa retur. En retur som Kenneth Gustavsson pÄpassligt var framme och stötte in.

– Han fann sig vĂ€l tillrĂ€tta, berömde Anders Grimberg. Det var en stabil debut som lovar mycket för kommande matcher. Han vinner oerhört mycket boll i luften och en sĂ„dan spelare Ă€r alltid bra att ha.

Efter paus fanns det bara ett lag pÄ banan. Asmundtorp fick helt inrikta sig pÄ försvar, medan IFK Malmö kom i det ena anfallet efter det andra. Med rÀtt marginaler hade det ocksÄ blivit fler hemmamÄl.

Den sista kvarten kunde IFK Malmö spela ut med ett mycket högt tempo och ett fantasirikt anfallsspel. Fisnik Alaj och Valon Shkuliq var nÀra flera gÄnger, liksom 16-Ärige Daniel Jovanovic.

– Jag kan inte vara annat Ă€n nöjd med det mesta, dĂ„ undantaget tidigare nĂ€mnda period i matchen. Vi dominerade ganska sĂ„ kraftigt och skapade mycket mĂ„lchanser mot ett ganska sĂ„ duktigt Asmundtorp, menade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: ASMUNDTORPS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 50
Referee: Martin Johnsson, Malmö, Radojko Alilovic, Malmö, Zoran Pavlovic, Malmö
Goal: 0-1 (21) Rasmus Andersson, 1-1 (41) Kenneth Gustavsson, 2-1 (90+2) Daniel Jovanovic
Homewarning: Jörgen Svensson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Valon Muslijaj
Mahmod Khattab

Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Migjen Shaqiri
Blerim Mullici
Hometeam Sub: Fisnik Alaj (Migjen Shaqiri 46)
Valon Shkuliq (Blerim Mullici 46)
Karim El hage (Valon Muslijaj 60)
Abdul Semwanga-Nyende (mÄlvakt, Joakim Moberg 71)
Daniel Jovanovic (Zoran Jovanovic 71)
Nana Piesie
Adnan Zukancic (mÄlvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –