IFK Malmö stod upp mot HIF

Helsingborgs IF kom med ett mycket meriterat lag till söndagens träningsmatch mot division 2-laget IFK Malmö. Med spelare som Andreas Granqvist, Atiba Hutchinsson, Fredrik Björck och Jesper Jansson på planen skulle det bli en tuff uppgift för "di gule".

Och mycket riktigt fick "gulingarna" kämpa hårt i 90 minuter. Det räckte inte ända fram till oavgjort, men det var inte heller långtifrån. HIF:s B-lag vann med matchens enda mål, inprickat redan efter tio minuter av Olivier Karekezi.

– Det är säkert många i HIF som kommer att få spela i allsvenskan. Men för att jag skulle vara tillfreds borde vi ha fått minst oavgjort och skapat lite fler chanser, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Två riktigt heta målchanser, fördelade på en i varje halvlek, och tre halvchanser var allt som IFK Malmö kunde åstadkomma i anfallsväg. Kanske inte så underligt egentligen med tanke på vad det var för backlinje som man mötte.

Närmast att näta i första halvlek var Jörgen Svensson efter ett frisparksinlägg av Martin Abrahamsson. Svensson kom precist vid bortre stolpen och hade antagligen nickat i mål om det inte vore för den rejäla knuffen som han fick av en HIF-spelare.

– Vi skulle ha fått en straff i det läget, som domaren missade. Jag är ganska övertygad om att Jörgen Svensson hade gjort mål om nu inte HIF:aren hade varit så ojust, påpekade Anders Grimberg.

Zoran Jovanovic arbetar sig alltid fram till något läge i varje match. Så även mot Helsingborg. Med dryga kvarten kvar att spela kom han i en snabb kontringsattack och fick till ett bra skott som smet strax utanför stolpen.

Men det var också allt. De fysiskt mindre IFK Malmö-spelarna kom ofta till korta i närkamperna mot de betydligt större Helsingborgskillarna. Emellanåt tappade man bollarna lite väl enkelt.

– Våra anfall var för korta. Spelarna var sugna på att få avgöra och hade inte tillräckligt med tålamod. Istället för att avvakta lite för att hitta de rätta lägena tog de risken att tappa bollen, konstaterade IFK-tränaren.

På försvarssidan fanns det dock inte mycket att anmärka på i IFK Malmö. Samtliga skötte sig närmast klanderfritt. Det var bara vid målet, efter en hörna, som agerandet var lite väl passivt.

– Inför matchen önskade jag mig ett disciplinerat försvarsspel och det var precis vad jag fick. Alla försvararna, samt Joakim Moberg i målet prickade in en riktigt bra match, sade Anders Grimberg.

Hometeam: HELSINGBORGS IF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-0
Arena: Laröds IP
Crowd: 50
Referee: Mats Hansson, Tygelsjö, Jonas Ljungberg, Landskrona, Tony Kacaniklievski, Malmö
Goal: 1-0 (10) Olivier Karekezi
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Oscar Berglund

Jakob Augustsson
Andreas Granqvist
Fredrik Björck
Tony Mahr

Björn Westerblad
Jesper Jansson
Fahrudin Karisik
Atiba Hutchinsson

Robin Staaf
Olivier Karekezi
Hometeam Sub: Johannes Bengtsson (Fahrudin Karisik 71)
Morten Kruse (Robin Staaf 75)
Christofer Dahlström
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Karim El hage
Jörgen Svensson
Valon Muslijaj
Mahmod Khattab

Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Migjen Shaqiri

Blerim Mullici
Valon Shkuliq
Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Blerim Mullici 46)
Zoran Jovanovic (Valon Shkuliq 46)
Azeem Razwan (Karim El hage 77)