P90 förlorade mot Malmö FF

Hela nitton spelare luftades när IFK Malmös P90 begick årsdebut på onsdagen mot Malmö FF:s P91. Trots att "gulingarna" hade ett spelmässigt stort övertag var det dock "di blåe" som gick segrande ur striden med 2-0.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Vi ville egentligen bara kolla lite var vi stod och tyckte att det var lämpligt med en match mot Malmö FF. Därför valde vi att göra många byten och lufta stora delar av truppen, något som vi inte kommer att göra i fortsättningen.

Malmö FF hade inget att säga till om spelmässigt. Men på grund av två enkla misstag lyckades de ändå göra två mål på oss. Hade det varit en vanlig seriematch hade vi definitivt inte gått och förlorat.

Nu var de i och för sig också ett år yngre. Vi spelade stundtals en riktigt fin fotboll, men hade inget flyt i avsluten. Bara Demokrat Maxhuni var fri med målvakten fyra gånger under matchen utan att kunna få in den.

Malmö FF P91 – IFK Malmö 2-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål:
Varningar: Mattias Folkeson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Roland Levay
Mustafa Karim
Valon Makolli
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Mattias Folkeson
Ahmed Nemer
Omar Aouida

Demokrat Maxhuni
Ali Burrniku

Avbytare

Amar Bacevac
Ayoub Ahmad
Eleftherios Bolis
Maher Touhami
Mustak Awad
Rebar Ali
Vladan Jelic
Ali Alkefagy (målvakt)