IFK Malmö slog danskt division 1-lag

Försäsongen är ännu inne i ett tidigt skede för de flesta svenska lagen under allsvenskan och Superettan. Seriestarten sker inte förrän i mitten av april. Men för division 2-laget IFK Malmö ser det redan mycket ljust ut.

Anders Grimbergs unga lag har övertygat rejält även om resultaten bara varit hyfsade. Fram tills på lördagen då man besegrade det danska division 1-laget Nyköping Falster med 2-0 på bortaplan.

– Det är faktiskt mycket som redan stämmer. Vi har en defensiv över hela planen som ser mycket stark ut med två duktiga målvakter i Joakim Moberg och Abdul Semwanga-Nyende, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

För första gången i år kunde "gulingarna" och Joakim Moberg i målet hålla nollan. Nya mittbackslåset Robert Kjellin och Jörgen Svensson släppte inte många bollar förbi sig. På kanterna fanns också ungdomarna Ali Jasim och Mahmod Khattab, som var stabila.

Matchens gigant var annars mittfältaren Kenneth Gustavsson som verkligen fått en bra start i klubben. Förutom det egna 1-0-målet på nick i den 86:e minuten och en frispark i stolpen dominerade han luftrummet totalt.

– Just betydelsen av att kollektivet fungerade var oerhört stor. Sedan prickade Kenneth verkligen in en toppinsats. Det kombinerat med alla andra positiva glädjeämnen gör att det känns riktigt bra för stunden, påpekade Anders Grimberg.

Efter 90 mållösa minuter mot Helsingborgs IF behövde "di gule" annars ett kvitto när det gällde offensiven. Även mot HIF skapades det en del målchanser, men utan att kunna sätta pricken över i:et.

Nu fick IFK Malmö även avsluten att stämma även om det dröjde till fyra minuter före slut då Kenneth Gustavsson höll sig framme. Blerim Mullici ville inte vara sämre och spädde på till 2-0 med ett distinkt skott, två minuter senare.

– Detta var vad vi behövde i vårt lagbygge. Vi skapade många målchanser och vann också fullständigt rättvist. Som natt och dag om man nu ska jämföra med 0-4-förlusten i somras mot samma manskap, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Hometeam: NYKÖPING FALSTER
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-2
Arena: Kohaven
Crowd: 50
Referee: Michael Schlander, Nakskov
Goal: 0-1 (86) Kenneth Gustavsson, 0-2 (88) Blerim Mullici
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: David Ousted

Anders Due Hansen
Håkan Nilsson
Jesper Münsberg
Jacob Andersen

Michael Pedersen
Sören Frandsen
Anton Smedegaard

Sören Christensen
Lars Pleidrup
Jonas Buhn
Hometeam Sub: Jon Nielsen Santos (Anders Due Hansen 53)
Morten Christensen (Sören Frandsen 58)
Joachim Bjerg (Michael Pedersen 68)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Mahmod Khattab

Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Valon Shkuliq
Fisnik Alaj
Awayteam Sub: Migjen Shaqiri (Zoran Jovanovic 37)
Blerim Mullici (Fisnik Alaj 69)
Karim El hage (Mahmod Khattab 76)
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)