IFK Malmö mot nytt kontrakt

Efter måndagskvällens vinst mot Kärra HF med 27-23 (13-9) så skall det mycket till för att IFK Malmö skall behöva riskera kvalspel för att hålla sig kvar i ettan till nästa säsong. Avståndet ner är nu fem poäng med endast fyra matcher kvar att spela.

Matchen som sådan var dock en ganska seg tillställning, flera av spelarna kände av en grasserande maginfektion, men det var naturligtvis poängen som var det viktigaste att kamma hem i dagens match.

Jag tänkte flera gånger under matchen, framförallt i andra halvlek, på uttrycket som skidåkarna brukar använda om gummibandet som brister. Ett gummiband som jag trodde var på väg att brista ett flertal gånger mot Kärra.

Men nu blev det tyvärr aldrig riktigt som undertecknad hade tänkt sig. Meningen var att vi skulle springa iväg till en överlägsen seger, men bandet brast aldrig, utan Kärra lyckades hela tiden sega sig kvar i matchen.

Nåväl, någon fara på taket var det förstås aldrig, utan man kunde sitta ganska lugn på läktaren denna kväll.

Inledningsvis följdes lagen åt i målprotokollet, och det dröjde fram till de sista tio minuterna i första halvlek, då vi fick lite ordning på anfallsspelet, innan IFK Malmö kunde göra ett första ryck och gå fram till halvtidsledning med 13-9.

I andra halvlek höll vi inledningsvis distansen, men så småningom ökade vi på ledningen till både fem och sex mål vid några tillfällen, men gummibandet brast som sagt aldrig riktigt. Därför fick nöja oss med en vinst med fyra bollar, 27-23.

Personligen var jag ganska nöjd med försvarsspelet, framförallt i första halvlek, och Tomas Drivstedts spel i holken. Men bäst i IFK, och på plan, i kvällens match var Mattias Lindkvist, som bland annat svarade för sju härliga proppar.

Redan på onsdag är det dags för ny match då vi äntrar bussen för färd till, och match mot, Uddevalla, seriens suveräna jumbolag. En match som vi bör vinna och då är vi troligen helt klara för fortsatt spel i ettan, men även denna match måste först spelas.

Förresten är det kul att kunna konstatera att kvällens domarpar, de båda tvillingtjejerna Katja och Sara Månsson från Lund, och ännu inte fyllda 23 år, skötte sig på ett alldeles utmärkt sätt.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: KÄRRA HF
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-9
Scorefull: 27-23
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 114
Referee: Katja Månsson, Lund, Sara Månsson, Lund
Goal: –
Homewarning: Milos Milosevic, Sebastian Geissler
Home sent of: –
Homempv: Mattias Lindkvist
Awaympv: Magnus Björklund
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Fredrik Koos
Marius Vargalui
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Hometeam Sub: Mattias Lindkvist 7
Bastian Andersson 4
Sebastian Geissler 4
Andreas Agerborn 3
Marius Vargalui 3 (2)
Konrad Rasmussen 2
William Magnusson 2
Fredrik Koos
Milos Milosevic
Awayteam Squad: Peter Wadseth
Oskar Ohlander

Andreas Lundgren
Mattias Liifw
Peter Teidje
Magnus Björklund
Mattias Östman
Kristoffer Hallberg
Hamed Khazrai
Gustav Almqvist
Andreas Roswall
Hans Johansson
Magnus Langemar
Markus Gustavsson
Awayteam Sub: Magnus Björklund 7 (4)
Kristoffer Hallberg 3
Markus Gustavsson 3
Gustav Almqvist 2
Magnus Langemar 2
Peter Teidje 2
Andreas Lundgren
Andreas Roswall
Mattias Liifw
Mattias Östman