IFK Malmös sämsta insats i år

Jo, så skulle man faktiskt kunna uttrycka sig efter onsdagskvällens riktigt dåliga insats av IFK Malmö borta mot Uddevalla. Jag kan nämligen inte tänka mig, att vi med det spel vi visade upp, besegrat något annat lag än Uddevalla, seriens suveräna jumbo.

För seger blev det trots allt till slut med siffrorna 39-35 (15-16), och som siffrorna också utvisar så handlade det inte bara om öppna dörrar, utan snarare om vidöppna portar i försvarsspelet.

Våra målvakter, Tomas Drivstedt i första halvlek och Patrik Åswärd i andra, fick i princip noll hjälp från försvaret. 39 mål framåt är naturligtvis helt okej, men 35 insläppta är, ja direkt uselt.

Som vi befarat, kom underskattning och inställning att, åtminstone nästan, spela oss ett fult spratt, och känslan fanns hela dagen i maggropen att det fanns en stor risk för en plattmatch, denna känsla visade sig alltså stämma.

Inledningsvis drog vi lätt iväg till en tremålsledning, ett avstånd som vi höll fram till ledning 12-9. Därefter gjorde alltså bohusläningarna 7-3 på oss under de sista tio minuterna, vilket också inkluderade ett gult numerärt överläge som fibblades bort.

Vi återtog kommandot i andra halvleks inledning och efter ungefär en kvart hade vi 24-20, spiken i Uddevallakistan enligt en av de gula supportrarna på läktaren, men än en gång lyckades vi släppa upp motståndarna till ledning, 25-26.

Lagen följdes sedan åt, innan vi, under matchens sista 7-8 minuter, lyckades täta till i försvaret och göra ett nytt ryck. När William Magnusson satte dit 37-33 med fem minuter kvar, så var bataljen avgjord.

Detta var stor tur, för efter de inledande 2-3 minuterna så var undertecknad, och Andreas Agerborns pappa överens om att detta kunde vi inte förlora, och gjorde vi det så skulle vi gå hem.

En lång, iskall och ensam promenad hade det blivit för undertecknad, även om vi inledningsvis hade haft sällskap innan Agerborn vikit av mot Skövde. Nåväl, det blev till slut bil till Skövde och buss till Malmö.

Två spelare höjde sig över mängden. Då främst William Magnusson, som med sina nio mål, varav många i viktiga lägen, blev lite av gul matchvinnare, men även Fredrik Koos, gjorde en klart godkänd match.

Nu vilar vi från torsdagsträningen och laddar batterierna för hemmamatch på tisdag den 8 mars mot Olympic/Viking. Resultaten i förra omgången gör att vi ännu inte är helt säkra på att slippa kvalspel, men läget är onekligen gott.

Hometeam: UDDEVALLA HK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-15
Scorefull: 35-39
Arena: Agnebergshallen
Crowd: 104
Referee: Christian Sandblom, Göteborg, Mattias Jansson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Anders Bottenmark 2, Henrik Erlandsson
Home sent of: –
Homempv: Daniel Läckberg
Awaympv: William Magnusson
Hometeam Squad: Peter Turesson
Memhed Hasanbegovic

Mattias Wettervik
Daniel Läckberg
Jonas Torstensson
Andreas Pettersson
Henrik Erlandsson
Anders Bottenmark
Sebastian Brandt
Tobias Jacobsson
Rickard Jägerbrand
Anders Karlsson
Hometeam Sub: Anders Bottenmark 10 (3)
Daniel Läckberg 8 (2)
Henrik Erlandsson 7
Anders Karlsson 5
Tobias Jacobsson 3
Sebastian Brandt 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Fredrik Koos
Marius Vargalui
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Milos Milosevic
Awayteam Sub: William Magnusson 9
Marius Vargalui 7 (1)
Bastian Andersson 6
Fredrik Koos 5
Andreas Agerborn 3
Sebastian Geissler 3
Daniel Thysell 2
Milos Milosevic 2
Rickard Roos 2