Tre snabba mål fällde IFK Malmö

Det var de snabba omställningarna som ställde till problem för division 2-klubben IFK Malmö i lördagens träningsmatch mot Malmö FF:s B-lag. Tre mål på mindre än en halvtimme gav MFF en klar seger i Malmöderbyt.

Och de 3-1 till Malmö FF som det blev efter att Nana Piesie reducerat för "gulingarna" i slutet av matchen, var ett resultat, som ganska väl speglade händelserna på planen. Spelet var jämnt, men det var "di blåe" som hade den extra spetsen och satte chanserna.

– Vi skapade minst lika många målchanser, men det var Malmö FF som stod för effektiviteten i avsluten och det avgjorde tillställningen, sammanfattade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Med minsta lilla flyt kunde IFK faktiskt ha fått oavgjort med sig. Förutom 1-3-målet hade pigge inhopparen, Nana Piesie, ett gyllene läge att även reducera till 2-3. Dessförinnan hade både Blerim Mullici och Zoran Jovanovic varit nära.

Men det var inte förrän Nana Piesie kom in som det blev någorlunda fart på IFK Malmös anfallsspel i den andra halvleken. Piesie var en viktig injektion med sitt spring i benen och förmåga att löpa i djupled.

– Han var duktig och gjorde sig verkligen förtjänt av målet. Att vi förlorade ska vi dock inte säga så mycket om. Bara för att man gör en god fotbollsmatch behöver man inte tvunget vinna, konstaterade "Grimman".

För det var nämligen ingen dålig match som IFK Malmö gjorde. Malmö FF hade som väntat en riktigt bra organisation i sitt spel och släppte inte till mycket på hela matchen. Däremot brast det några gånger bakåt för "di gule".

Marcus Pode behövde bara knappt fjorton minuter på sig för att ge MFF ledningen. Och när sedan alltid A-lagsaktuelle Andreas Yngvesson ökade på till 2-0 sex minuter senare anade de drygt hundratalet åskådarna hur det skulle sluta.

– Dessutom gjorde de 3-0 och då såg det givetvis mörkt ut för oss resultatmässigt. Men det var oerhört jämnt och intensivt ute på planen. Vi lovade varandra i pausen att komma närmare och så blev det också, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Backlinjen växte desto länge matchen led och efter halvtidsvilan såg det på de flesta håll ganska stabilt ut. Passningsspelet blev också bättre, även om det märktes att Kenneth Gustavsson (knäskadad) saknades.

Karim El hage skulle ha börjat på bänken, men då Kenneth Gustavsson inte kunde spela, fick han chansen till vänster i backlinjen. Ett förtroende han tackade för och gjorde en riktigt bra insats. Duktig var även kvicke mittfältaren Valon Shkuliq.

– Som helhet var det 90 minuter där jag inte kan vara annat än nöjd med den fina attityd som killarna visade upp. Trots några mål i baken gav vi aldrig upp, utan fortsatte att kämpa matchtiden ut, avslutade Anders Grimberg.

Hometeam: MALMÖ FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 3-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 100
Referee: Daniel Persson, Skurup, Johnny Babic, Malmö, Niklas Olsson, Ystad
Goal: 1-0 (14) Marcus Pode, 2-0 (20) Andreas Yngvesson, 3-0 (41) Daniel Sliper, 3-1 (82) Nana Piesie
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Lee Baxter

Niklas Hansson
Rasmus Bengtsson
Tobias Nilsson
Behrang Safari

Marcus Pode
Joakim Nilsson
Daniel Sliper
Andreas Yngvesson

Rawez Lawan
Samuel Barlay
Hometeam Sub: Charles Andersson (Marcus Pode 65)
Joakim Persson (Joakim Nilsson 72)
Robin Nilsson (Daniel Sliper 85)
David Wahlberg (Andreas Yngvesson 85)
Marcus Westerlund
Philip Calington
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Haris Xhemajli
Martin Abrahamsson
Mahmod Khattab
Valon Shkuliq

Blerim Mullici
Migjen Shaqiri
Awayteam Sub: Zoran Jovanovic (Blerim Mullici 46)
Nana Piesie (Migjen Shaqiri 65)
Azeem Razwan
Fisnik Alaj
Valon Muslijaj
Adnan Zukancic (målvakt)