Träningskollen lördag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 10:00-11:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs) och 15:30-16:30 i Kombihallen (konstgräs).

Vädret: Sol och 0° C.

Skador/sjukdomar:

Mikael Svensson, assisterande tränare: Givetvis startade vi upp båda passen med någon typ av uppvärmning. På första träningen hade vi en lite längre uppvärmning med jogging, olika kroppsrörelser, samt riktningsmönster.

Därefter hade vi två sorters spel, först ett positionsspel och sedan ett spel där det gällde att hålla bollen inom laget. Sist på förmiddagsprogrammet stod försvarsträning. Efter en snabbdusch gick vi och åt lunch tillsammans på Kulan.

På eftermiddagen skulle vi egentligen ha fortsatt att träna utomhus. Men då det var ganska kyligt, kring nollstrecket, ute och vi samtidigt hade turen att få tillgång till Kombihallen, tog vi den chansen.

En timmes träning fick vi. På den hann vi med både tvåmålsspel, sju mot sju, i en halvtimme och en kvarts poängtävling, där vi delade upp spelarna i två lag. Logiskt nog så vann också lagen varsin gång.

För spelarna avslutades det hela med en gemensam middag i lokalerna nere på Stadion, medan vi ledare drog oss hemåt. Sammantaget var det tre intensiva pass på två dagar, där det även gavs tillfälle till lite andra aktiviteter.