HSB-chef in i IFK Malmös styrelse

En riktig höjdare inom Malmös näringsliv valdes in i styrelsen när IFK Malmö Fotbollklubb höll sitt årsmöte på onsdagen. Greg Dingizian, tidigare Meaning Green, numera vd för HSB i Malmö, tar plats i division 2-klubbens ledning de närmaste två åren.

Som aktiv spelade han både fotboll och tävlade i friidrott på en lägre nivå. I "di gule" är det tänkt att Greg Dingizian, som även har varit med i Malmö BI, ska utnyttja sitt breda kontaktnät och arbeta med marknadsfrågor.

– Det är ett mycket meriterat namn som vi är riktigt glada över att få in i styrelsen. Förhoppningsvis är det ett tecken på att föreningen börjat skapa sig ett namn igen, säger Rolf Axel Nordström, valberedningens ordförande, till ifkmalmo.com.

Enligt planerna omvaldes också Göran Åkerman till ordförande. Det blir hans fjärde år på den posten. Nya i styrelsen blev, förutom Greg Dingizian, även Magnus Månsson, Mattias Larsson, Mikael Risén och Peter Nirum.

Valda på årsmötet

Mötets ordförande: Arne Öhlander
Sekreterare: Björn Lagerholm
Justeringsmän och rösträknare: Jonny Kellgren, Dag Svenonius

Ordförande
Göran Åkerman 1 år (omval)
Ledamöter
Nils-Lennart Gustafson 1 år (omval)
Magnus Månsson 1 år (nyval)
Mattias Larsson 1 år (nyval)
Mikael Risén 1 år (nyval)
Thomas Grimberg 2 år (omval)
Greg Dingizian 2 år (nyval)
Peter Nirum 2 år (nyval)

Suppleanter
Henric Borgström 1 år (omval)
Leif Uller 1 år (omval)
Thomas Rosengren 1 år (omval)

I styrelsen kvarstår från föregående årsmöte: –

Avgår gör följande: Bo Cronqvist

Revisorer
Ordinarie: Robert Kling, Kenth Lindvall
Suppleant: Claes Hallbäck

Valberedningen
Ordförande: Rolf Axel Nordström
Ledamöter: Ann Malmström, Matz Jönsson, Thorild Nilsson, Torbjörn Karlsson