Orutinerat IFK Malmö föll mot Värnamo

Med tre av de fyra mest rutinerade spelarna borta gick det inte vägen för IFK Malmö i annandag påsks träningsmatch mot seriekonkurrenten IFK Värnamo. Smålänningarna var effektivast och kunde vinna med matchens enda mål.

De som såg de första tjugo minuterna hade nog svårt att förstå hur IFK Malmö skulle kunna förlora. Det ungdomliga gula laget inledde respektingivande och skapade tidigt ett antal klara målchanser.

– Vårt spel under den här perioden var en fröjd för ögat. Det var härligt att se hur de här killarna kunde prestera ett sådant varierat anfallsspel. Synd bara att vi inte fick in bollen, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Men så var de det här med de lite mer erfarna spelarna, den så kallade centrallinjen. Endast en fjärdedel, Robert Kjellin, var på planen. Jörgen Svensson och Martin Abrahamsson var sjuka, medan Kenneth Gustavsson kände av sin knäskada.

Utan dessa hade IFK Malmö svårt att få den här riktiga spetsen i sitt anfallsspel. För att ändå vinna mittfältet hade tränaren Anders Grimberg fyllt på med en extra gubbe på mittfältet och satsat på att ha Valon Shkuliq ensam på topp.

– Endast Ali Jasim och Zoran Jovanovic var med i fjolårets A-trupp så det är starkt att ändå kunna göra så bra ifrån oss. Mittfältet var fullt av 17-18-19-åringar och ändå visade samtliga att de är klara division 2-spelare.

Det var överlag en ganska chansfattig match. Undantaget då första och sista tjugo minuterna i matchen då IFK Malmö fick ett visst tryck mot Värnamo-målet. Gästerna stack upp ibland i snabba kontringar och lyckades också göra ett segermål.

Värnamo med Österbekantingarna, Andreas Ottosson och Tommy Lundström, spelade en tung fotboll. De var väldigt organiserade och visade stort tålamod. Med lite tur och stor skicklighet kunde de även hålla tätt bakåt under hela matchen.

– De bara malde och malde hela tiden. Visade ett enormt tålamod och en fin disciplin. Men även om vi inte fick hål på dem var det viktigaste att vi skapade målchanser och hade ett kreativt anfallsspel, menade IFK-tränaren Anders Grimberg.

– Vi har en hög lägstanivå, vi ska bara ta tillvara på våra målchanser. Det som är glädjande är att killarna verkligen vågar spela bollen, men även visa upp den tekniska sidan när den behövs.

Lirim Sali, till vardags mittback eller vänsterback, fick vikariera som innermittfältare. Något som han skötte med den äran. En annan som var duktig i IFK Malmö var högerbacken Ali Jasim.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: IFK VÄRNAMO
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 75
Referee: Jörgen Berggren, Malmö, Mohammed Culum, Malmö, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 0-1 (54) Bujar Ferezi
Homewarning: Zoran Jovanovic
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Valon Muslijaj
Karim El hage

Blerim Mullici
Lirim Sali
Haris Xhemajli
Mahmod Khattab
Zoran Jovanovic

Valon Shkuliq
Hometeam Sub: Nana Piesie (Valon Shkuliq 64)
Fisnik Alaj (Lirim Sali 69)
Azeem Razwan
Adnan Zukancic (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –