Andra raka för U-laget

Lagom till seriestarten har det börjat bli ordning på IFK Malmös U-lag. Efter en del mediokra insatser under de första träningsmatcherna har det sett riktigt bra ut på sistone. I måndagens genrep var det ett stabilt "di gule" som besegrade Bunkeflo IF med 2-0.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi började väldigt bra, då vi skapade många heta målchanser och hittade rätt löpningar. Detta fast att vi var sårbara defensivt, särskilt i mitten, där vi till en början, inte alls hittade våra positioner.

Bunkeflo var riktigt starka på mittfältet, vilket gjorde att några av våra spelare blev lidande. En del spelare, som till exempel, Daniel Jovanovic, vill gärna ha mycket boll att jobba med, något som Bunkeflo lyckades väl med att stoppa.

Jag hade väntat mig att Bunkeflo skulle trycka på hårt i den andra halvleken. Det gjorde de också, hade cirka 70-30 i bollinnehav, men skapade aldrig någon direkt målchans, förutom då de hade någon fast situation.

För att åter få stabilitet i laget tog vi och gjorde några byten. Eboy Senghore fick gå ut och ersattes av Rogelio Diaz. Detta i kombination med att Paul Havn och Flamour Shkuliq kom in, fick till följd att vi kunde lägga oss på kontringar, och göra 2-0 på en frispark.

Överlag var det en stabilt genomförd match från målvakt till siste avbytare och jag kan inte vara annat än jättenöjd med killarnas insats. Förutom att vi vann matchen kunde vi även hålla tätt bakåt, tack vare ett oerhört disciplinerat försvarsspel.

IFK Malmö – Bunkeflo IF B 2-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (29) Henry Safi, 2-0 (89) Paul Havn
Varningar: Azeem Razwan, Rogelio Diaz (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Azeem Razwan
Hajriz Maloki
Lirim Sali
Armend Kryeziu

Henry Safi
Carl Holm
Eboy Senghore
Ahmed Tamim

Daniel Jovanovic
Edgardo Menjivar

Avbytare

Paul Havn (Edgardo Menjivar 58)
Rogelio Diaz (Eboy Senghore 65)
Flamour Shkuliq (Henry Safi 72)
Jeton Krasniqi
Nezir Mehmeti (målvakt)