Inför Supertvåan – Hegenius tips

Kamratkollegan på snapphanebygden, IFK Hässleholm, får mitt tips i årets upplaga av division 2 Södra Götaland. Hässleholm var på gång redan i fjol, i synnerhet under höstsäsongen, där laget i den absolut sista omgången fick ge vika.

En tredje plats blev då slutfacit, vilket är en bra utgångspunkt inför årets seriespel. Med tanke på de intressanta nyförvärv klubben skaffat skulle jag bli mycket förvånad om inte laget är med och fightas om en kvalbiljett till Superettan.

Våra nära och kära grannar, Bunkeflo IF och Höllvikens GIF, nämns också med respekt i förhandstipsen. Med all rätt. Tror ändå inte att något av lagen löper linan ut. Bunkeflo är helt enkelt för ojämnt. Vad Höllviken beträffar har de mist målvakten Jonnie Fedel.

Att de har förlorat Fedel kommer att märkas, trots alla andra intressanta nyförvärv som anslutit sig. Fedel var med sin rutin guld värd för Höllviken förra säsongen. Utan honom hade laget förmodligen, i likhet med MABI, spelat i trean i år.

IFK Malmö då? Tränaren Anders Grimberg har ju nästintill ett helt nytt lag att jobba med. Med en synnerligen intressant mix. Klubbens egna "87:or" kan bli stommen för en ny storhetstid vart det lider.

Att spelare som Martin Abrahamsson och trotjänaren Jörgen Svensson blev kvar var viktigt. En duo som tillsammans med de både nyförvärven Robert Kjellin och Kenneth Gustavsson bildar "ryggraden" i det nya IFK Malmö.

Alla älskare av stadens "kanariefåglar" måste dock lära sig ett ord den här säsongen, tålamod. Det vore orättvist att ställa alltför höga krav på detta ungdomliga garde. Men kapaciteten finns tveklöst.

Får IFK en hygglig start kan laget spela ut hela sitt register. Utan någon som helst press. Därav sticker jag ut hakan och tippar "di gule" som fyra i tabellen.

Tipset

1. IFK Hässleholm
————————————
2. Ängelholms FF
3. Höllvikens GIF
4. IFK Malmö
————————————
5. Bunkeflo IF
————————————
6. Lunds BK
7. Laholms FK
8. IFK Värnamo
9. Kristianstads FF
10. Helsingborgs Södra BIS
————————————
11. Högaborgs BK
12. VMA IK