Första förlusten på länge för P89

IFK Malmös P89 förlorade inte en enda seriematch på hela förra året. Sammanlagt var sviten uppe i ett och ett halvt år innan den bröts vid söndagens premiär i Pojkallsvenskan Södra Götaland. Högaborgs BK var något effektivare och vann med 3-2.

Dusko Radinovic & Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Det är givetvis surt att förlora, men någon gång måste även vi göra det. Vi måste ändå tänka på att det är ett och ett halvt år sedan vi sist förlorade en seriematch. Kanske kan det vara bra för oss att nederlaget kom så tidigt på säsongen.

Killarna har omedvetet fått den inställningen att det alltid ordnar sig på något sätt, men det gör det inte om man inte arbetar stenhårt. I dagens match var det stundtals lite si och så med den saken.

Vi hade återigen en massa målchanser som sumpades. Bara Demokrat Maxhuni som vi hade lånat in från P90 missade två solklara frilägen. Vid det ena tillfället satte han bollen i ribban och gång nummer två var det stolpens tur.

Högaborgs BK som vi slog med 6-3 i vår sista träningsmatch i slutet av mars skapade inte så himla mycket. Skillnaden var den att de gjorde mål på sina få chanser, det gjorde inte vi och därför var det HBK som vann.

Högaborgs BK – IFK Malmö 3-2 (2-2)

Arena: Harlyckans IP
Domare: Andrei Dima, Helsingborg, Stefan Månsson, Helsingborg, Jörgen Löfstedt, Helsingborg
Mål: 1-1 (34) Dzevad Nezirevic, 1-2 (38) Alaa Baker
Varningar: Ahmedin Sudic, Alaa Baker, Guner Alievski, Mustafa Arezoo (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Kahidani

Arbon Kryeziu
Patrik Larsson
Guner Alievski
Mustafa Arezoo

Ghassan Talozi
Ahmedin Sudic
Sebastian Ottosson
Marco Smigoc

Alaa Baker
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Amar Hajdarvic (Arbon Kryeziu 23)
Demokrat Maxhuni (Marco Smigoc 36)
Gabriel Olivera (Mustafa Arezoo 70)