Omgång 2: Ett godkänt premiärfacit

Fyra rätt senast, ett godkänt premiärfacit. I vanlig ordning tippades IFK Malmö fel. Förra säsongen lyckades jag pricka in tecknet i deras matcher vid ett tillfälle, mot Lunds BK på bortaplan.

Med tanke på att den matchen tippades fel i år, lär jag väl inte pricka in ett enda rätt vad "di gule" beträffar den här säsongen.

Helgens omgång ser ganska lätt ut på förhand. En rad tecken förefaller vara mer eller mindre givna. Som ni vet kan man dock aldrig bortse från skrällar, en eller annan sådan lär säkert komma i helgen. Frågan är bara var?

Lördag 23/4

15:30 Höllvikens GIF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Topptippade Höllviken kom ner på jorden direkt, 1-3 i baken i premiären mot Ängelholms FF. Den insatsen lär gästande Högaborg få lida för. Höllviken är i grunden ett bättre lag och trepoängaren bör av den anledningen vara i säkert förvar.

15:30 IFK Hässleholm – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Kupongens säkraste tecken. IFK Hässleholm visade redan i premiären att laget blir att räkna med i år. LFK har annars en viss styrka så till vida att laget kan "gneta" till sig ett antal tunga poäng på bortaplan som kan bli av vikt när bokslutet görs i oktober. Men på Österås IP lär LFK kamma noll den här gången. Ettan är given. Sedan får Eskil Hellberg tycka vad han vill.

15:30 IFK Malmö – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 3.10 X: 3.35 2: 1.60

Kommentar: Motsvarande möte ifjol vann IFK med 1-0. Men det var då det. Den här gången räcker inte "di gule" till. Ängelholm, med ex-gulingen Christian Andersson i laget, lär bli en övermäktig uppgift. Tvåan bör vara ett tämligen säkert tecken.

15:30 VMA IK – IFK Värnamo 2
Svenska Spel: 1: 2.50 X: 3.10 2: 1.90

Kommentar: Nykomlingen VMA stretade bra emot i premiären på bortaplan mot Laholm men fick till slut ge vika med matchens enda mål. Värnamo kommer styrkta av 4-1-segern mot Helsingborgs Södra och får gälla som favorit.

Söndag 24/4

15:00 Helsingborgs Södra BIS – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 2.30 X: 2.95 2: 2.10

Kommentar: Nykomlingen Södra kommer ta sina flesta hemma i Helsingborg. Årets första "pinne" kommer mot gästande Kristianstad, som är ett "kryssbenäget" lag. Frågan är dock om Södra lyckats resa sig efter 1-4-smällen mot Värnamo senast. Krysset borde egentligen garderas med tvåa.

Måndag 25/4

18:30 Bunkeflo IF – Lunds BK X
Svenska Spel*: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Här hissas ett litet varningsflagg för Lunds BK. 2-0-segern mot IFK Malmö följdes upp med ytterligare en i Svenska cupen när Superettanlaget Frölunda, efter straffar, besegrades med 7-5. Sitter inte den matchen alltför mycket i benen på Dan Kanters adepter kan lundensarna mycket väl snuva Bunkeflo, som även de ska spela en cupmatch, ikväll mot Västerås SK, på poäng

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).