Uddamålsvinst i junior-DM

IFK Malmö hade det oväntat kämpigt när man trädde in i den tredje omgången av junior-DM. Trots ett massivt spelövertag fick man aldrig målskyttet att lossna och segersiffrorna mot Lunds SK stannade vid 1-0.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det skulle komma att bli en väldigt konstig match då domaren skadade sig. Vi blev tvungna att bryta matchen i halvtid och vänta en halvtimme på en ny domare. När spelet sattes igång igen höll det på att mörkna och sista kvarten var det nästan helt mörkt.

Dessutom var planen oerhört dålig. Det är pinsamt att en junior-DM-match i tredje omgången ska få spelas på något som kan liknas vid en åker. Med de förutsättningarna var det givetvis svårt att få till något vidare skönspel.

IFK Malmö förde spelet, hade minst tjugo skott på mål, medan motståndarna bara hade fyra. Det närmaste de kom mål, var en straff, som Nezir Mehmeti räddade. Så vi anföll kraftigt, men gjorde bara ett mål, vilket räckte då vi hade en stabil defensiv.

Alla vinnande lag måste ha en blandning av folk som träder fram när det är viktiga matcher, är kyliga i avsluten, en stabil defensiv och en målvakt som inger spelarna självförtroende och sprider säkerhet.

Lunds SK – IFK Malmö 0-1 (0-1)

Arena: Smörlyckans IP
Mål: 0-1 (45) Paul Havn
Varningar: Migjen Shaqiri, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Hajriz Maloki
Carl Holm
Lirim Sali
Armend Kryeziu

Edgardo Menjivar
Juan-José Cruz Jarlhov
Jeton Krasniqi
Migjen Shaqiri
Ahmed Tamim

Paul Havn

Avbytare

Mohammed Al-Heich (Paul Havn 46)
Henry Safi (Edgardo Menjivar 75)
Rogelio Diaz (Migjen Shaqiri 78)