Omgång 3: Tillbaka till gamla synder

Förra veckan såg på pappret sett tämligen lättlöst ut. Tji fick jag. Ett ynka rätt, ironiskt nog i IFK Malmös match, var allt jag lyckades pricka in. Därmed var man tillbaka i gamla synder efter premiäromgångens fullt godkända fyra rätt.

Den här veckan ser på förhand betydligt mer oviss ut. Största favoriten bör dock Hässleholm vara i sitt hemmamöte med nykomlingen VMA. Sedan tror jag även Lunds BK reser sig efter 0-4-smällen mot Bunkeflo när Helsingborgs Södra gästar Klostergården.

Fredag 29/4

19:00 Laholms FK – Höllvikens GIF X
Svenska Spel*: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Ursäkta Eskil Hellberg. Ditt kära LFK tog en tung poäng senast borta mot IFK Hässleholm. Nu väntar Höllvikens GIF, ett lag som haft en tuff inledning, hemma på Glänningen. Svårtippat värre. Tror dock att LFK i kraft av sin höga lagmoral fixar en ny poäng. Höllviken var något skadedrabbat senast.

Söndag 1/5

14:00 Kristianstads FF – IFK Värnamo 1
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Kamratkollegan från Värnamo kan nog ställa till det för de flesta lagen den här säsongen. Håller dock Kristianstad som knapp favorit i kraft av hemmaplan.

16:00 Högaborgs BK – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Högaborg har överraskat positivt så här långt. IFK visade dock upp ett spel senast mot Ängelholm som bådar gott för framtiden. Kan laget ta det med sig upp till Helsingborg lär säsongens första poäng ramla in.

16:00 Ängelholms FF – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Gamla "gulingar" bäddade vägen för Bunkeflo mot Lunds BK, säker seger med 4-0 och samtliga mål inspelade av före detta IFK Malmö-spelare. Nu ställs laget mot Ängelholm i ett tidigt toppmöte. En högst oviss match där krysset lär ligga nära till hands.

19:00 IFK Hässleholm – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.20 X: 4.30 2: 5.45

Kommentar: VMA har fortfarande inte gjort sitt första historiska mål i division 2. Det lär inte komma mot Hässleholm heller. Ska Hässleholm motsvara förväntningarna och tillhöra toppstriden är det bara tre poäng som gäller i den här matchen. Och det mäktar laget med hemma på Österås idrottsplats.

Måndag 2/5

19:00 Lunds BK – Helsingborgs Södra BIS 1
Svenska Spel*: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Helsingborgs Södra är i likhet med IFK Malmö utan poäng efter de två inledande omgångarna. Några av den varan blir det heller inte på Klostergården där ett revanschsuget LBK är ute efter upprättelse efter 0-4-nederlaget mot Bunkeflo.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).