Omgång 6: Svårtippad omgång

Förra veckan, två rätt, allt annat än godkänt. Bättre upp nu? Denna vecka ställs vi inför många ovissa matcher. Två klara favoriter bör vi dock hitta i form utav Lunds BK som på bortaplan har en lämplig uppgift mot hittills uddlösa nykomlingen VMA IK.

En annan favorit i mitt tycke är tveklöst topplaget IFK Värnamo, som av allt att döma slår tillbaka ett sargat Högaborg.

Lördag 21/5

15:30 Bunkeflo IF – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Tidig seriefinal där Bunkeflo får bära ett knappt favoritskap i form av hemmaplan. Hässleholm definitivt inte ofarligt. Bunkeflo borde ha lärt sig av läxan efter den senaste hemmaförlusten mot Högaborg.

15:30 Helsingborgs Södra BIS – Laholms FK X
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Ytterst svårtippat. Södra imponerade senast i derbyt mot Högaborg och klarar förmodligen av bara farten ett kryss mot ett alltid lika nyckfullt Laholm.

15:30 VMA IK – Lunds BK 2
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: Lunds BK har inte vunnit sedan premiären och nu måste laget öka på trepoängsskörden. Ett lämpligt tillfälle att göra det är borta mot ett VMA som knappast ha rosat marknaden hittills. VMA är fortfarande mållösa efter fem omgångar.

Söndag 22/5

16:00 IFK Malmö – Höllvikens GIF X
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Derby och mycket ovisst. IFK Malmö visade prov på ett ramstarkt försvar i måndags, även om det blev förlust mot Hässleholm. Tror även den här gången på en målsnålt möte, där krysset ligger närmast till hands.

17:00 IFK Värnamo – Högaborgs BK 1
Svenska Spel*: 1: 1.45 X: 3.55 2: 3.60

Kommentar: Bergsäker etta. Smålänningarna är Södertvåans största överraskning hittills i positiv bemärkning. Och ett vingklippt Högaborgs BK har inte mycket att hämta i de småländska skogarna efter derbyförlusten senast mot Södra, vilken förmodligen fortfarande svider.

Tisdag 24/5

19:00 Kristianstads FF – Ängelholms FF X
Svenska Spel*: 1: 2.20 X: 2.95 2: 2.20

Kommentar: ÄFF har inte riktigt levt upp till sitt favoritskap ännu. Varvar bra insatser med smärre djupdykningar. Kristianstad borta blir allt annat än en lätt uppgift för lergöksstadens stolthet.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).