Inför Borgeby FK – IFK Malmö

Det var spel mot ett mål när IFK Malmö besegrade GoF IF med 11-0 i förra omgångens match i division 4 Sydvästra. Lika lätt lär det inte gå i fredagens bortamatch mot Borgeby FK, som ligger två poäng bakom "di gule".

Truppen: Malin Strömstedt – Malin Engelbrecht, Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Malin Kjell, Matilda Johansson – Hanna Nilsson, Anna Arnesson, Johanna Gustavsson, Emelie Jansson, Paulina Nyhlén – Malin Tufvesson, Carolina Videla, Sandra Möller, Marie Järlesäter.

Aktuellt: IFK Malmö får klara sig utan målvakten Annica Påhlsson i fredagens bortamatch mot Borgeby FK. Påhlsson är i Tyskland, något som har varit planerat sedan länge, och på hennes plats kommer Malin Strömstedt att spela.

Therese Karlsson har ännu ont i ryggen och måste vänta ytterligare någon vecka på comeback. För knäskadade Emelie Andersson är det fortsatt rehabiliteringsträning som gäller. Trots att hon var med i truppen mot GoF IF var hon aldrig riktigt aktuell för inhopp.

Camilla Bergström, tillförordnad tränare i IFK Malmö: Det är oerhört viktigt att det blir tre poäng i den här svåra bortamatchen. Liksom vi är Borgeby ett lag som ligger och tampas i toppen, därför hade det varit perfekt om vi kunde rycka ifrån dem med fem poäng.

Men det ska nog gå bra. Träningarna i veckan har sett jättebra ut, med bra intensitet och högt tempo. Tvåmålsspelet som vi hade i onsdags var grymt bra och med det, samt tjejernas härliga vinnarinstinkt i åtanke, så är förutsättningarna de bästa för en seger.