Tredje raka för U-laget

IFK Malmös U-lag har hittat formen. På onsdagen blev det 2-1 mot Tomelilla IF. Med tre raka segrar och tio poäng på de fem senaste matcherna i reservlagsserien division 1 Södra kan "gulingarna" nu på allvar börja blicka uppåt i tabellen.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi gjorde en jättefin första halvlek, där vi hade bollinnehavet och var väldigt kreativa. Jag tror att vi överraskade Tomelilla lite grann, då vi kom med ett väldigt ungt lag, mer eller mindre yngre än ett juniorlag, innehållandes fyra P89-spelare.

I andra halvlek fortsatte vårt fina spel, även om de lyckades kontra in ett mål. De hade väl någon ytterligare målchans, men i stort sett hade vi matchen i våra egna händer. Härligt att lagandan är så positiv, eftersom det då är lättare att slussa in yngre spelare.

För oss var det väldigt viktigt att göra en bra avslutning på våren. Vi är väldigt nöjda både med utvecklingen av våra spelare och resultatmässigt. Med tio poäng på de fem senaste matcherna, som dessutom har varit borta, är vi nu med och slåss i toppen.

Tomelilla IF – IFK Malmö 1-2 (0-2)

Arena: Tomelilla IP
Domare: Simon Persson, Tomelilla, Kent Gustafsson, Tomelilla, Göran Holmqvist, Sjöbo
Mål: 0-1 (20) Rogelio Diaz, 0-2 (35) Edgardo Menjivar
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Henry Safi
Guner Alievski
Carl Holm
Azeem Razwan

Ghassan Talozi
Jeton Krasniqi
Rogelio Diaz
Ahmed Tamim

Paul Havn
Edgardo Menjivar

Avbytare

Alaa Baker (Paul Havn 80)
Patrik Larsson (Ghassan Talozi 80)
Nezir Mehmeti (målvakt)