U-laget pressade division 4-lag

På sistone har IFK Malmös unga U-lag radat upp den ena imponerande insatsen efter den andra. Det kan knappast ha varit någon tillfällighet att "gulingarna" var nära att få division 4-klubben Vellinge IF:s A-lag på fall i torsdagens träningsmatch.

Matchen slutade visserligen 2-2, men det var ett resultat med mersmak. Under de sista tjugo minuterna var nämligen Vellinge nere för räkning och IFK Malmö var bara en hårsmån från att göra segermålet.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Tanken var att vi skulle försöka vara koncentrerade i det defensiva arbetet och låsa mittfältet med några speciella ingredienser. Sedan ville vi prova en del kombinationer i anfallet, som glädjande nog gav utdelning direkt.

Mest nöjd var jag dock över att vi fungerade som ett lag, vilket också motståndarna berömde oss för. Vi rullade boll fint igenom laget och kom i den ena anfallsvågen efter den andra.

Som helhet var det alltså ett bra avstamp inför höstpremiären, då hela laget gjorde en riktigt bra match. Sedan var Rogelio Diaz extra duktig på innermittfältet, tillsammans med Edgardo Menjivar, som är en fantastisk spelare när han gör det enkelt för sig.

Vellinge IF A – IFK Malmö 2-2 (1-2)

Arena: Vellinge IP
Mål: 0-1 (2) Daniel Jovanovic, 1-2 (35) Henry Safi
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Hajriz Maloki
Carl Holm
Mahmod Khattab

Azeem Razwan
Rogelio Diaz
Edgardo Menjivar
Daniel Jovanovic

Paul Havn
Nana Piesie

Avbytare

Alaa Baker (Daniel Jovanovic 46)
Freskim Rexha (Nana Piesie 46)
Juan-José Cruz Jarlhov (Rogelio Diaz 70)
Senad Dugalic (Carl Holm 75)
Mohammed Al-Heich (Paul Havn 80)