U-laget körde över Kirseberg

Med fyra mål inom loppet av 25 minuter i den första halvleken avgjorde IFK Malmös U-lag fredagens match i reservlagsserien division 1 Södra Skåne mot Kirseberg IF. Det skulle sedan bli ytterligare två mål, ett för vardera lagen, fram till 5-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi spelade väldigt disciplinerat de första 25 minuterna. Vi pratade också på förhand om att hålla organisationen och jobba i block, såväl offensivt, som defensivt. Syftet var att det skulle gå lite snabbare den sista tredjedelen.

Detta resulterade i att vi kunde skapa många målchanser och göra en hel del mål, framförallt i den första halvleken. När det sedan var avgjort, vid 4-0, var det onödigt att stressa upp sig och vi drog ner lite på tempot.

Extra plus ska gå till hela laget för en riktigt bra insats. Individuellt ska dock Migjen Shaqiri, ha ett särskilt beröm, då han verkligen tog ansvar, både när det gällde det rent fotbollsmässiga och allt det övriga.

IFK Malmö – Kirseberg IF 5-1 (4-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Johnny Babic, Malmö, Selman Yalcin, Malmö, Stavros Mpatsiaris, Arlöv
Mål: 1-0 (15) Mahmod Khattab, 2-0 (25) Fisnik Alaj, 3-0 (32) Migjen Shaqiri, 4-0 (40) Ahmed Tamim, 5-1 (85) Freskim Rexha
Varningar: Mahmod Khattab (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Henry Safi
Valon Muslijaj
Senad Dugalic
Mahmod Khattab

Fisnik Alaj
Azeem Razwan
Lirim Sali
Ahmed Tamim

Migjen Shaqiri
Nana Piesie

Avbytare

Carl Holm (Senad Dugalic 75)
Edgardo Menjivar (Ahmed Tamim 75)
Freskim Rexha (Fisnik Alaj 75)
Rogelio Diaz (Henry Safi 75)
Nezir Mehmeti (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 75)