Bröndby straffade P91

Eskilscupen uppe i Helsingborg tog slut på ett snöpligt sätt för IFK Malmös P91. Efter 1-1 vid full tid gick kvartsfinalen mot Bröndby IF till straffar, där danskarna visade mest kyla och kunde vinna med 5-3.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Detta var vår absolut bästa match i den här turneringen. Killarna jobbade stenhårt under samtliga fyrtio minuter och hade varit väl värda att vinna. Men tyvärr gick det inte vägen den här gången.

Spelet fungerade väl kanske inte hundraprocentigt i den första halvleken, men efter vilan, så spelade vi ut Bröndby fullständigt. Detta trots att vi spelade med en man mindre, sedan Manar Ali blivit utvisad.

Vi skapade också riktigt många målchanser. Närmast ett segermål var vår mittback, Tom Stensson, som träffade stolpen från 30 meter. Det måste ha varit ett riktigt hårt skott då hela ställningen dallrade.

Alla runtomkring ansåg att vi var det bästa laget. Men straffar är alltid ett lotteri och Bröndby hade mest kyla i de avgörande situationerna. Det är också en styrka och det var bara att gratulera dem till segern.

Slutspel

Kvartsfinal

Bröndby IF 1 – IFK Malmö 5-3 (1-1, 1-0)

Arena: Norrvalla IP, plan 3
Mål: 1-1 Tobias Rosenlind, 2-2 Besemir Faniq (straff), 3-3 Saiid Zadran (straff)
Varningar: Manar Ali 2 (IFK)
Utvisningar: Manar Ali (IFK)

IFK MALMÖ (3-5-2)

Daniel Sandberg

Rami Badran
Tom Stensson
Manar Ali

Saiid Zadran
Tobias Rosenlind
Ernesto Magaljas
Walid Shams
Boris Hrncic

Besemir Faniq
Hicham Ali

Avbytare

Hamodi Hotait
Ibrahim Abutaq
Josef Ahmad
Norlla Amiri
Erik Helmer (målvakt)