IFK Malmö vill överraska

Suveräna serieledaren Bunkeflo IF har bara förlorat en enda match i årets Södertvåa. Och för varje omgång kommer man som bekant närmare en förlust. Något som IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg använder som extra tändmedel inför söndagens Malmöderby.

Truppen: Adnan Zukancic, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Gamal Bin Saaid, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Migjen Shaqiri, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Haris Xhemajli, Mahmod Khattab.

Aktuellt: Anfallaren Fisnik Alaj belönas med en plats i 16-mannatruppen efter sina fyra mål i måndagens U-lagsmatch mot Bunkeflo IF. Därmed får Nana Piesie den här gången finna sig i att stå utanför laget.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Ju mer ett fotbollslag spelar matcher utan att förlora, desto närmare kommer man en förlust. För oss är det bara att hoppas på att sanningen i den klyschan visar sig nu på söndag.

Jag tror nämligen att vi har en klar chans att besegra Bunkeflo IF. Det är en enorm tändvätska för oss att möta serieledarna, som har dominerat serien så totalt den senaste tiden, och dessutom i ett Malmöderby på hemmaplan.

Visst har vi stor respekt för Bunkeflo, men är definitivt inte rädda. Vi kommer att få kämpa och ligga i hela matchen. För vår del gäller det att få ett bra flyt, att vi sätter våra målchanser tidigt och inte bränner det ena friläget efter det andra.