Sista tio blev IFK Malmös fall

Det såg riktigt bra ut för IFK Malmö under de första 80 minuterna. Men därefter rasade det nästan samman totalt. 2-2 förvandlades till 2-5 inom loppet av åtta minuter och ett onödigt poängtapp var faktum mot topplaget IFK Hässleholm.

Egentligen var det en match som hade kunnat sluta lite hur som helst. Chans- och spelmässigt hade "gulingarna" varit väl värda åtminstone en poäng. Men fotbollen är som bekant inte alltid rättvis.

– Vi hade hoppats ta en pinne, men de högre makterna ville tydligen något annat. Siffrorna blev istället förnedrande för vår del och speglade inte alls matchen, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Nej, några 2-5, hade väl ingen trott på sett till hur matchen utvecklade sig. Möjligtvis då Hässleholm gick fram till 2-0, men knappast sedan det var utjämnat resultatmässigt och IFK Malmö låg på för ett segermål.

Snarare hade något i stil med 5-2 till hemmalaget varit mer talande. Men medan IFK Malmö brände sina lagen var IFK Hässleholm hypereffektiva i sina avslut. Fem mål på åtta målchanser säger normalt sett allt.

– Men det var inte riktigt så den här gången, menade också Anders Grimberg. Det fanns en alldeles speciell anledning till att vi förlorade den här matchen och sättet vi gjorde det på var rent ut sagt bedrövligt.

Några syndabockar tar ifkmalmo.com i vanliga fall inte och hänger ut. Men vem som helst kan ta och konstatera att Joakim Moberg i IFK Malmö-målet inte precis hade en av sina bättre dagar. Det förstod han säkert själv också.

Minst tre av målen var Moberg direkt orsak till. 0-1-målet efter 11 minuter tappade han in trots att han var på bollen. Och 2-4-målet var inte ett dugg bättre, då han inte slängde sig ordentligt och lyckades fumla in den.

– Jag lider verkligen med Jocke och de andra killarna. Det är inte roligt att förlora med 2-5 efter att ha gjort en sådan bra match för övrigt. Men vi får försöka rätta till misstagen vi gjorde idag (läs söndag) till nästa match, påpekade IFK-tränaren.

Även om det var IFK Malmö som skapade de enda direkta farligheterna kunde Hässleholm gå upp till en 2-0-ledning efter 18 minuter. Detta efter mål av Burim Rexhepi och Alexander Söderberg.

En resultat som sedan stod sig i nio minuter innan Migjen Shaqiri enkelt kunde runda Hässleholm-målvakten Joel Ringström och säkert placera in 1-2. Och det skulle komma mer signerat Shaqiri.

Med knappt fem minuter spelade i den andra halvleken vann Zoran Jovanovic bollen vid mittplan. Drev därefter upp den tjugo meter för att sedan spela fram till Migjen Shaqiri som drog på med ett skott strax innanför straffområdet och 2-2 var ett faktum.

– Då förde vi matchen och hade ytterligare ett antal heta chanser som mycket väl kunde ha resulterat i mål. Ali Jasim hade ett ribbskott som inte var särskilt långt borta, sade Anders Grimberg.

Det trevliga tog dock stopp där för IFK Malmö. Ännu en gång hade det högre placerade laget marginalerna på sin sida och med tre mål från den 81:e till 89:e minuten kunde Hässleholm avgöra matchen.

– Vi körde med en taktik som störde Hässleholm oerhört mycket. De hade det jobbigt och det var bara synd att det inte höll hela vägen. Vi hade nämligen mycket väl kunnat vinna den här matchen, kommenterade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK HÄSSLEHOLM
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 2-5
Arena: Malmö IP
Crowd: 404
Referee: Daniel Persson, Skurup, Magnus Rasmusson, Sjöbo, Toni Lazarevski, Trelleborg
Goal: 0-1 (11) Burim Rexhepi, 0-2 (18) Alexander Söderberg, 1-2 (27) Migjen Shaqiri, 2-2 (50) Migjen Shaqiri, 2-3 (81) Burim Rexhepi, 2-4 (85) Johan Persson, 2-5 (89) Johan Persson
Homewarning: Martin Abrahamsson, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic
Home sent of: –
Homempv: Migjen Shaqiri
Awaympv: Alexander Söderberg
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Emil Ankarberg
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Gamal Bin Saaid

Ali Jasim
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic
Karim El hage

Jörgen Svensson
Migjen Shaqiri
Hometeam Sub: Haris Xhemajli (Zoran Jovanovic 77)
Fisnik Alaj (Migjen Shaqiri 82)
Mahmod Khattab
Nana Piesie
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Joel Ringström

Jesper Westerberg
Mikael Dahlgren
Niklas Fischer
Andreas Nilsson

David Hansson
Alexander Söderberg
Daniel De Stefano
Johan Persson
Peter Eriksson

Burim Rexhepi
Awayteam Sub: David Eek (David Hansson 61)
Robert Drwiega (Daniel De Stefano 75)
Bobby Alm Nilsson (Alexander Söderberg 90)
Peter Olsson
Stefan Paulsson (målvakt)