JDM-semifinal för IFK Malmö

Efter segern i åttondelen mot Malmö FF borde det största hotet vara avvärjt för IFK Malmö i junior-DM. Men tro inte för den sakens skull att det blev någon lätt resa i kvartsfinalen mot Malmö Anadolu BI som trots allt slutade 3-0 till "gulingarna".

Matchen var faktiskt betydigt jämnare än så. De två sista målen föll nämligen först i slutminuterna. Och bara knappa tre minuter före 2-0-målet hade IFK-målvakten Nezir Mehmeti räddat en straff.

I semifinalen som är planerad att spelas den 11:e eller 12:e oktober kommer IFK Malmö att få möta Trelleborgs FF på bortaplan. Lunds BK och Kristianstads FF gör sedan upp om den andra finalplatsen.

Alvaro Cancino, assisterande tränare för IFK Malmös U-lag:

För de som brukar se oss spela så var det här en match där vi kom ut lite mer defensivt än vanligt. Men det var också så det var tänkt på förhand, att vi skulle hålla tätt i försvaret och planera efter det.

Överlag var det en stabil insats från vår sida. Det mesta fungerade bra, men stundtals höll vi lite för länge i bollen, gjorde några dribblingar för mycket och slarvade på så sätt bort en del fina lägen.

En som kunde var riktigt nöjd var Guner Alievski. För det mesta spelar han mittback i P89, men i avsaknad av vänsterback fick han vikariera på den platsen och gjorde det på ett mycket imponerande sätt.

Det var också något som laget tyckte. Efter matchen fick han nämligen beröm av samtliga spelare. Bara det tyder på att vi har en fantastiskt stark lagmoral, vilket måste ses som oerhört positivt.

Malmö Anadolu BI – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Rosengårds Södra IP
Domare: Driton Halili, Malmö, Zoran Manojlovic, Malmö, Selman Yalcin, Malmö
Mål: 0-1 (15) Paul Havn, 0-2 (88) Edgardo Menjivar, 0-3 (90+2) Rogelio Diaz
Varningar: Carl Holm, Lirim Sali, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Hajriz Maloki
Lirim Sali
Guner Alievski

Carl Holm
Edgardo Menjivar
Juan-José Cruz Jarlhov
Mohammed Al-Heich
Migjen Shaqiri

Paul Havn

Avbytare

Rogelio Diaz (Carl Holm 46)
Ahmedin Sudic
Alaa Baker
Ghassan Talozi