Inför IFK Malmö – Borgeby FK

Två omgångar från slutet är det klar fördel för IFK Malmö i kampen om en kvalplats till division 3. Då avståndet är fyra poäng ner till IFK Trelleborg är andraplatsen säkrad redan vid vinst i lördagens hemmamatch mot Borgeby FK. Matchstart: 14:00.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Matilda Johansson, Ida Rahn Johansen, Karolina Nilsson, Malin Kjell – Paulina Nyhlén, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Marie Järlesäter – Hanna Nilsson, Sandra Möller. Avbytare: Jenny Malmström, Mimmi Wetterholtz, Urszula Striner.

Aktuellt: Skadelistan ser lång och dyster ut i IFK Malmö inför lördagens viktiga hemmamatch mot Borgeby FK. Sammanlagt är nio spelare borta av en eller flera olika anledningar.

Hanna Svendsen har haft en låsning i knäet och har bara kunnat jogga lätt på de två sista träningarna. Dessutom fick Carolina Videla avbryta onsdagens träning med en bristning i baksidan av låret.

För Emelie Jansson är det åter en febersläng som ställer till problem. Sjuk är också Emelie Andersson, som ändå inte hade kunnat vara med, på grund av en sedan länge planerad resa hem till Skeppshult i helgen.

För Therese Lövqvist blir det inte någon mer fotboll i år. Knäskadan som hon ådrog sig mot BK Vången var så pass allvarlig att den tar ytterligare minst en månad att läka och därefter väntar rehabiliteringsträning.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Alla detta liknar en läkarjournal från Umas, inte sant? Ändå är jag som vanligt optimist och övertygad om att vi vinner lördagens match (jag är väl för dum att inte förstå bättre).

Vi har allt i egna händer och har ändå vunnit fem matcher i höst, där vi har 20-0 i målskillnad. Så varför ska inte jag och laget ha självförtroende och tro på att vi kommer att göra en bra match. Detta utan att få hybris.

Nej, det gäller att göra sitt jobb under matchens samtliga 90 minuter och göra de enkla sakerna rätt. Dessutom måste tjejerna ge hundra procent i varje närkamp för då kommer också spelet.