Åkerman: "Ser bra ut inför nästa år"

Samtliga unga talanger är kontrakterade även för nästa år. Dessutom har man goda förhoppningar om att även få behålla de äldre och mer rutinerade spelarna. Det ser med andra ord ljust ut i IFK Malmö inför 2006.

– Som det ser ut nu får vi ett minst lika bra lag 2006. De unga spelarna står alla under långa kontrakt och sedan finns det material att ta av även underifrån om det skulle behövas, säger Göran Åkerman, ordförande i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

De som det ännu återstår att förhandla om nytt kontrakt med är målvakten Joakim Moberg, samt de mer rutinerade rävarna Jörgen Svensson, Robert Kjellin och lagkaptenen Martin Abrahamsson.

Sommarförvärven Emil Ankarberg, Gamal Bin Saaid och Michal Aksamit skrev alla på kontrakt som skulle gälla säsongen ut. Om det blir fortsättning för dessa tre är inte heller klart i dagsläget.

– Vi ska snart sätta oss ner och se vilka spelare som vi vill behålla och vilka som eventuellt ska lämna. Men jag tror inte att de skall bli några stora förändringar. Det är en trupp som trivs ihop, menar Göran Åkerman.

Kontrakten

Har kontrakt: Mahmod Khattab, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Adnan Zukancic, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Azeem Razwan, Abdul Semwanga-Nyende, Nana Piesie.

Har ej kontrakt: Joakim Moberg, Robert Kjellin, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Emil Ankarberg, Gamal Bin Saaid.